JVC: fejlesztik az első 3D D-ILA házi-mozi vetítőt

1. Oldal

Az amerikai JVC Professional Products Company és a SENSIO Technologies Inc. együttműködési megállapodást jelentettek be, melynek célja a világ első high end 3D házi-mozi vetítési megoldásának létrehozása.
Az új termék két JVC D-ILA vetítőből és egy SENSIO 3D dekódoló technológiát integráló médiaszerverből áll, és lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy otthonukban 1080p felbontásban minőségi 3D tartalmakat nézhessenek.

Bár a kiadott hivatalos sajtójelentés szerint a majdan az USA-ban a JVC Professional Products Company által forgalmazott termék csak 2009-ben kerül kifejlesztésre, de egy prototípus már feltűnt az egy hete megrendezett kaliforniai Electronic House Expo kiállításon.

dla-rs2.jpg
A rendszer tehát egy SENSIO S3D-PRO sztereoszkópikus képfeldolgozó szerverből és két JVC DLA-RS2 vetítőből áll, mely utóbbi műszakilag azonos a DLA-HD1003848-as modellel. Bár technikai részletekről nem szólnak a beszámolók, de feltehető, hogy a két teljes HD felbontású, 30.000:1 natív kontrasztarányú vetítő közül az egyik a jobb-, a másik a balszembe jutó képet vetíti ugyanarra a vászonra. Az is feltehető, hogy a nézőknek speciális szemüveget kell viselniük a 3D hatást biztosító sztereoszkópikus kép nézéséhez.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az így felépülő 3D házi-mozi vetítőrendszer mennyibe kerül majd, de biztos, hogy nem lesz filléres megoldás, bár a JVC vetítői és a SENSIO technológiája minden eddiginél mélyebb és valósághű képet ígérnek. semmiképp

Kapcsolódó linkek:

JVC: pontosított specifikációk az új D-ILA házi-mozi vetítőkről
3D megoldások a japán CEATEC 2008 kiállításon
3D: az SMPTE az otthoni 3D szórakoztatás szabványain dolgozik
3D Blu-ray lemezről a SID 2008-on
A 3D otthoni felhasználásán munkálkodó szervezet alakult
A 3D TV-hez már csak műsorok kellenének
A világ első 3D sztereoszkópikus tévéje már kapható Japánban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .