JVC DLA-Z1: új funkciókat kínál az új firmware verzió

A 4K felbontású lézer fényforrású JVC DLA-Z1 házimozi csúcsvetítő új firmware verziója automatikus HDR beállítást és dedikált színprofilt kínál a Panasonic DP-UB9000 UHD Blu-ray lejátszóhoz.


A JVC DLA-Z1 4K házimozi projektor a cég által kifejlesztett natív 4K (4.096 x 2.160 pixel) felbontású D-ILA képmodulátorral és BLU-Escent lézerfoszfor fényforrásával maximum 3.000 lumen fényáramot produkál, amivel már egy 4 m széles (180 inches) vásznon is elérhető a HDR tartalmakhoz ajánlott 32 foot-Lamberts (106,9 cd/m2) csúcsfényesség.

A DLA-Z1 vetítőhöz június 27-e óta elérhető 2.0 verziójú firmware-frissítés az alábbi újdonságokkal szolgál:

Az Auto Tone Mapping, azaz az automatikus árnyalati leképzés funkció automatikusan optimalizálja a HDR10 formátumú képet. A HDR10 metaadatai, vagyis a képkockák legmagasabb átlagos fényessége (Maximum Frame Average Light Level – MaxFALL) illetve az egész műsorfolyam legfényesebb pixelfényessége (Maximum Content Light Level – MaxCLL) a tartalomtól függően széles tartományban változhatnak. A legjobb HDR élmény eléréséhez megfelelő fényességet kell beállítani minden egyes műsorrészlethez. Az Auto Tone Mapping funkció automatikusan elvégzi a beállításokat az említett információk alapján. Az eltérő fényességű különböző HDR képek optimálisan jeleníthetőek meg manuális beállítása nélkül. Ha a tartalom nem tartalmaz metaadatokat, egy fix érték kerül beállításra, vagy manuálisan állítható a fényesség.

A vetítőhöz csatlakoztatott Panasonic DP-UB9000 Ultra HD Blu-ray lejátszóhoz a felhasználók két dedikált színprofil közül választhatnak. Ugyanez a két színprofil már megtalálható a 2019-es JVC natív 4K D-ILA vetítőkön az optimális HDR képminőséghez. A vetítő színprofiljai együttműködnek a Panasonic csúcslejátszójának „HDR optimalizáló” (HDR Optimizer) funkciójával, mely a metaadatok alapján végzi a HDR tartalom árnyalati leképzését a projektor képességeinek megfelelően, ezzel biztosítva a lehető legjobb HDR képet.

A vetítő szélesebb beállítási lehetőségeket kínál a színegyensúly korrekciójához a különböző tulajdonságú és anyagú vetítővásznak széles skálájához igazodva. A firmware-frissítés a korábbi 135-ről 165-re bővíti a beállítható képernyők számát.

Az új firmware erről a weboldalról tölthető le.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .