JVC: megújuló DLA-RS1 1080p vetítő

1. Oldal

A JVC felfrissíti DLA-RS1 típusjelzésű vetítőjét, ami a nevezetes DLA-HD1 teljes HD felbontású vetítővel technikailag teljesen azonos, de kizárólag a professzionális rendszerépítők hálózatán keresztül értékesítik az USA-ban.
Az új JVC házi-mozi vetítő a DLA-RS1X típusjelzést viseli, és a DLA-RS1U-t váltja. A megújuló vetítő a DLA-HD13280-hez hasonlóan 15.000:1 natív kontrasztarányt kínál, melyet a JVC saját 17,8 mm-es (0,7 inch) 1080p D-ILA (LCOS) képmodulátoraival és optikai egységével ér el. A vetítő így kiváló feketeszintet állít elő, és a sötét jelenetekben a képrészleteket és képmélységet tisztán és elevenen jeleníti meg. Újdonság a DLA-RS1X-ben, hogy a JVC egy részletes, gammagörbe és szürkeskála kalibrálással egészítette ki a képernyőmenüt, amin grafikusan követhető a beavatkozás. Ez a menüpont valószínűleg azonos a DLA-HD100-ban is alkalmazottal.

DLA-RS1X.jpg
A DLA-RS1X-ben is a nagyteljesítményű Gennum videojel feldolgozó processzor és annak négy VXP™ technológiája javítja a képet és reprodukálja a magas képminőséget. Ugyancsak a megújulás része, hogy a vetítő két HDMI bemenete most már megfelel az 1.3-as verzió specifikációjának.

A vetítő zoom lencséje az eddigiekkel azonos Fujinon Corporation gyártmány, kétszeres nagyításátfogású, és 80%-os függőleges, valamint 34%-os vízszintes képeltolást tesz lehetővé. A készülék fényes fekete háza sem változott.

A DLA-RS1X 5.995 dollár (kb. 990.000 Ft) fogyasztói áron már meg is vásárolható az USA-ban. Csak feltételezhető, hogy az említett frissítések előbb-utóbb megjelennek majd a DLA-HD13280-ben is.

Kapcsolódó link:

JVC: rövidesen Európában is kapható lesz a DLA-HD100
JVC: Japánban már kapható a DLA-HD100
IFA 2007 hírek: JVC házi-mozi vetítő natív 30.000:1 kontrasztaránnyal
JVC DLA-HD1: mire képes a kontrasztbajnok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .