Sony: a BRAVIA ZX1 a világ legvékonyabb LCD TV-je

1. Oldal

Az LED él megvilágítás miatt csupán 9,9 mm vastag képernyő és a vezeték-nélküli HD képátvitel teszi lehetővé ennek a high-tech stílusú készüléknek a gyártását, a BRAVIA Engine 2 képfeldolgozás és a 100Hz-es képfrissítés pedig a képminőség garanciája.
A Sony létrehozta és rövidesen forgalomba is hozza a legvékonyabb részén mindössze 9,9 mm-es, amúgy 102 centis (40 inch) képátlójú KDL-40ZX1-es LCD TV-jét. A kivételesen vékony és így rendkívül stílusos képernyő megalkotására az ad lehetőséget, hogy az LCD háttérvilágítását nem a hagyományos hidegkatódos lámpák adják, hanem egy a panelt élből megvilágító LED sor. A „BRAVIA Edge LED” technológia tehát az egyik lényeges összetevője ennek a kifinomult készüléknek.

ZX1_3.jpg
A luxusminőségű esztétikai megjelenés másik fontos eleme, hogy nincsenek a képernyőhöz csatlakozó jelkábelek, melyek elcsúfíthatnák a falra szerelt készülék tökéletes lebegő kinézetét. A „BRAVIA 1080 Wireless” szélessávú, vezeték-nélküli jelátvitel révén a különálló médiavevő egységtől valós időben jutnak el nagyfelbontású audiovizuális jelek a képernyőhöz.

ZX1_1.jpg
A TV jelkábelek és az egyéb készülékek, mint a Blu-ray lejátszó vagy a játékkonzol a külön médiavevőhöz csatlakoznak. Ezt aztán bárhol el lehet helyezni, mivel annak rádiófrekvenciás távirányítója nem igényel rálátást, mint a hagyományos infravörös távkezelők. A médiavevőbe MPEG4 AVC-HD vételre is alkalmas digitális földfelszíni DVB-T és kábeles DVB-C tunert építenek.

A BRAVIA ZX1 természetesen kiváló képminőséget ígér, melynek záloga a teljes HD felbontású LCD panel valamint a gyártó elismert „BRAVIA Engine 2” jelfeldolgozó processzora és képfeldolgozó technológiája, mely valósidőben képről képre javítja annak minden tulajdonságát. Az eljárás mélyebb feketét reprodukál, életszerű mélységgel és részletekkel ábrázolja az objektumokat, eltávolítja a képhibákat, zajokat, valamint élénk színeket állít elő.

A továbbfejlesztett képfeldolgozás azt is biztosítja, hogy a BRAVIA ZX1 a gyors mozgásokat is megfelelő felbontással adja vissza. Erre szolgál a „Motionflow 100Hz” megkétszerezett képfrissítés, mely egy algoritmussal minden eredeti képkockához egy további képet állít elő. Hogy a két eredeti kép közé beillesztett, a köztes mozgásállapotot reprezentáló interpolált képkocka minél élesebb legyen egy kiegészítő „Image Blur Reduction” azaz képelmosódás csökkentő eljárás mindenegyes eredeti képet feljavít.

A BRAVIA ZX1 négy HDMI bemenettel rendelkezik (1 a képernyőn, 3 a médiavevőn). Ezeken keresztül működik a BRAVIA Sync (HDMI-CEC kompatibilis) funkciót is, vagyis a távirányító egy gombnyomásával az összes csatlakoztatott kompatibilis berendezés vezérelhető.

A képernyőnek sosem kell üresnek lennie, mert használaton kívül a Képkeret üzemmódban nagyfelbontású képek jeleníthetőek meg rajta, a médiavevőben tárolt vagy az USB bemeneten keresztül feltöltött képfájlokból.

Kapcsolódó link:

Sony: BRAVIA Z4500-as LCD TV-k 200Hz-es képfrissítéssel
Sony: BRAVIA X4500-as és W4500-as új csúcskategóriás LCD TV-k
Sony: a hazai piacon már kapható DVB-T HDTV vételre alkalmas LCD TV-k
Sony: BRAVIA V4500-as LCD TV-k beépített HDTV tunerrel
Sony: BRAVIA S4000-es LCD TV-k a széles vásárlói kör számára
Sony: a BRAVIA E4000-es LCD TV akár egy festmény
Sony: BRAVIA W4000-es LCD TV-k képkeret üzemmóddal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .