JVC: új 8K lézerfényforrású HDR vetítőt jelez a teaser trailer

A JVC kedvcsináló videója egy 8K, lézer és HDR vetítőt villant fel, amit nemes egyszerűséggel „The NEW ULTIMATE”, azaz az új elérhető legjobbként jellemez.


Három új, feltehetően szeptemberben bemutatásra kerülő lézerfényforrású JVC D-ILA 4K házimozi vetítőről már beszámoltunk. Ezen új projektorok feltételezhető tulajdonságairól Michael B. Rehders közlése alapján tudhatunk részleteket. A JVC minap feltöltött kedvcsináló videója (lásd alul) megerősíti az eddigi információkat, és azt a feltételezést is, hogy a csúcsmodell valamiféle 8K képet produkál majd.

JVC The New Ultimate

A 30 másodperces klip egy JVC „8K”, „Lézer” és „HDR” vetítőt villant fel, ami „The NEW ULTIMATE”, azaz „új elérhető legjobb”, vagyis összefoglalja mindazokat az újdonságokat, amit a márka idei projektoraitól várhatunk. Ezek közül a legfontosabb a BLU-Escent lézerfényforrás alkalmazása lesz, amit eddig a gyártó csak PRO vizualizációs vetítőiben használt. A videó végén a 2018-as DLA-N (DLA-RS) szériájú házimozi vetítők háza tűnik fel.

A klipben jelzett „8K” kapcsán viszont egyelőre csak találgathatunk, hogy az vajon egy natív 8K felbontású képet produkáló vetítőt jelent, vagy a DLA-NX9/DLA-RS3000 csúcsmodellben is alkalmazott JVC 8K e-shift technológiára utal, ami a képpontok átlós 0,5 pixeles eltolásával duplázza meg azok számát és pszeudo-8K textúrájú képet vetít. Különösen nagy képméret vetítése esetében már ez utóbbi is pozitív hatással lehet a képre, de valódi 7.680 x 4.320 képpontból álló 8K felbontást nem eredményez. Jelenleg nincs tudomásunk az utóbbira képes D-ILA képmodulátor panelről, csak az eddigi DLA-N (DLA-RS) szériájú házimozi vetítőkben alkalmazott 17,5 mm-es (0,69 hüvelykes) natív 4K D-ILA chip ismert.

A JVC 8K e-Shift technológiával, BLU-Escent lézerfényforrással és HDR tartalmak tökéletesebb vetítéséhez „Frame Adapt HDR” dinamikus árnyalati leképzéssel valamint „Theater Optimizer” funkcióval felvértezett csúcsvetítőt a márka joggal titulálhatja „új elérhető legjobbnak”, főleg hogy várhatóan továbbfejlesztik a mozgásmegjelenítést javító képkocka interpolációs eljárást is. Az új csúcsmodell ára spekulációk szerint 25.000 euró (kb. 9 millió Ft) körüli lesz.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .