Google TV: további partnerek csatlakoznak a platformhoz

1. Oldal

A Google ügyvezető elnöke az edinburghi televíziós fesztiválon fejezte ki cége „abszolút elkötelezettségét” a talán kicsit koraszülött Google TV platform mellett, amihez rövidesen új partnerek csatlakoznak Európából is.
Google_TV_200px.jpgA világhálón elérhető tartalmakat és alkalmazásokat a megszokott módon kábelen, műholdon vagy földfelszínen továbbított tévéműsorokkal kombináló Google TV múlt októberben indult az Egyesült Államokban és a meglehetősen langyos fogadtatás mellett az ottani nagy TV hálózatok támogatását sem sikerült elnyernie.

Eric Schmidt a Google ügyvezető elnöke elmondása szerint az eddigi sikertelenség oka részben az, hogy a funkciót televíziókba tervezték, vagyis egy olyan készülékbe, amit a fogyasztók csak nagyjából ötévente egyszer cserélnek ki. Majd kijelentette: „Mi abszolút elkötelezettek vagyunk a Google TV és annak fejlesztése mellett”, és hozzátette, hogy új vállalatok csatlakoznak jelenlegi partnereik a Sony és a Logitech mellé a következő platformverzió megjelenésével.

Schmidt azt is elmondta vitaindító beszédében, hogy várhatóan a jövő év elején a Google TV elindul Európában is, nevezetesen Nagy-Britanniában. A Google már eddig is üzleti kapcsolatban állt a brit ITN, BBC Worldwide, Channel 4 és Channel 5 műsorszolgáltatókkal, amelyek hozzájárultak tartalmaik megjelenéséhez a YouTube-on. Az elkövetkező hat hónapon belül elinduló Google TV-vel a brit nézők a TV-jük képernyőjén böngészhetnek és nézhetnek meg majd olyan műsorokat, amelyeket a BBC iPlayer illetve az ITV Player online utánjátszó szolgáltatások kínálnak.

Schmidt azt reméli, hogy a brit műsorszolgáltatók nem gördítenek hasonló akadályokat az innovatív platform útjába, mint azt teszik az ABC, az NBC és a CBS Amerikában. Ezek ugyanis attól tartanak, hogy a Google csak elveszi hirdetési bevételeiket, de nem járul hozzá a műsorok magas költségeihez. A Google viszont azzal érvel, hogy az internet csak bővíti a teljes reklámpiacot a célzottabb és hatékonyabb hirdetésekkel arra ösztönözve a vállalatokat, hogy többet költsenek.

A Google értékes betekintést nyerhet az amerikai televíziózási szokásokba a Motorola Mobility múlt héten bejelentette 12,5 milliárd dolláros megvásárlásával. A Motorola kezében van ugyanis a világ legnagyobb beltéri vevőkészülék (set top box) üzlete, és szoros kapcsolatban áll az amerikai kábeltévé-társaságokkal, amelyek aggodalmukat fejezték ki az akvizíció miatt.

Kapcsolódó linkek:

Google TV: még a nyáron megjelenik a platform 2.0 változata
Google TV: késlekedés a javításra váró szoftver miatt
Google TV: már hanggal is vezérelhető Androidos telefonról
2011-től világszerte elérhető a BBC iPlayer
Google TV alapú Sony TV-k és Blu-ray lejátszó az USA-ban
Google TV: a platform működik
A nagy amerikai tévétársaságoknak nem tetszik a Google TV
Google TV: vannak még kérdőjelek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .