Google TV: kész a platform frissítése

1. Oldal

Elkészült a Google TV szoftverfrissítése, ami már az Android 3.1 (Honeycomb) operációs rendszerre alapulva még egyszerűbb kezelőfelületet, könnyebb tartalomkeresést és az Android Market bővülő számú alkalmazásaihoz való hozzáférést biztosít.
A múltév októberében az USA-ban elindult Google TV platform új szoftverváltozatának fejlesztése egész nyáron zajlott és mostanra el is készült. A szoftverfrissítés már a héten megjelenik a Sony készülékeire, majd rövidesen a Logitec Revue set-top box is megkapja azt.

A televíziózásban is új fejezetet nyitó internet többek között a Google TV platform révén juthat el napjaink TV készülékeire. Ez a platform nem akarja felváltani mindazt, amit a jelenlegi kábeles, műholdas vagy földi TV-zés kínál, csak ki akarja egészíteni azt a világhálón fellelhető milliónyi új tartalommal, amit a műsorkészítők következő generációja kínál például a YouTube-on. A platform célja éppen az, hogy a legcélszerűbb módon legyen felfedezhető a rengeteg műsorkínálat származzon az a megszokott műhold- vagy kábelszolgáltatótól (DISH, Comcast, DIRECTV, stb.), vagy a világhálóról (YouTube, Netflix és több ezer más online szolgáltató). A Google TV első verzió nem volt tökéletes, de elindításával sokat tanultak fejlesztői.

A Google TV szoftverfrissítése a felhasználói visszajelzések alapján elsősorban négy területre koncentrál.

Google_TV_interface.jpg
A kezelőfelület egyszerűbb lett. Az új testre-szabható kezdőképernyőről gyorsan elérhetőek a kedvenc tartalmak és az „All Apps” menüponton belül látható az összes hivatkozás egy Android telefonhoz vagy táblagéphez hasonlóan.

Google_TV_onTV.jpg
Hogy könnyű legyen megtalálni azt, amit érdemes megnézni, javítottak a Live TV, Netflix, YouTube, HBO GO és más online video kölcsönzők által kínált tartalmakban való keresésén. Ha valaki nem tudja, mit keres, annak ott a „TV & Movies” alkalmazás, ami 80.000 kábelen, műholdon illetve online elérhető film és TV epizód könnyű böngészését teszi lehetővé. Aki pedig már elfogadott ajánlásokat, annak az alkalmazás könnyen megjósolja, mit is szeretne nézni legközelebb.

Google_TV_YouTube2.jpg
Hogy jobban működjön a TV-n egy új YouTube megjelenést alakítottak ki kifejezetten a Google TV számára, amivel gyorsan és könnyen elérhetőek kedvenc HD minőségű videók. A YouTube-ot még inkább összeintegrálták a Google TV keresővel, így gyakorlatilag bármilyen téma egy csatornává alakítható.

Google_TV_Android_Market.jpg
Az Android Market révén megnyílik a TV a tartalom előállítók kreativitása előtt. Az Android fejlesztők mostantól TV-re is átírhatják meglévő mobil alkalmazásaikat, vagy teljesen újakat készíthetnek. A frissítéssel elérhető alkalmazások köre egyelőre nem számottevő, de például már ott vannak közöttük a Pandora, a Napster és más zenét, néhány sporttárgyú illetve videós és TV-s tartalmakat kínáló is, az ügyes és hasznos alkalmazások száma pedig minden bizonnyal bővül a jövőben.

Google_TV_YouTube.jpg
A Google egyébként arra készül, hogy médiapartnerekkel produkciós cégekkel és tartalom előállítókkal együttműködve rövidesen 100 körüli hagyományos TV csatornát indít el a YouTube-on, amelyek naponta 25 órányi eredeti tartalmat kínálnak majd.

Kapcsolódó linkek:

Google TV: további partnerek csatlakoznak a platformhoz
Google TV: még a nyáron megjelenik a platform 2.0 változata
Google TV: késlekedés a javításra váró szoftver miatt
Google TV: már hanggal is vezérelhető Androidos telefonról
Google TV alapú Sony TV-k és Blu-ray lejátszó az USA-ban
Google TV: a platform működik
A nagy amerikai tévétársaságoknak nem tetszik a Google TV
Google TV: vannak még kérdőjelek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .