LG Google TV mutatkozik be a CES 2012-őn

1. Oldal

A jövő heti CES kiállításon mutatja be az LG Electronics a Google TV platformmal felvértezett készülékét, amely a jól ismert Android operációs rendszert kombinálja az LG passzív szemüveges 3D és Smart TV technológiáival.
Az előzetes híreknek megfelelőenaz LG Electronics (LG) jövő héten Las Vegasban a Consumer Electronics Show (CES) alkalmával mutatja be első Google TV platformot is kínáló TV készülékeit. A világ jelenleg 2. tévégyártója nagyobb választási lehetőséget kíván biztosítani az otthoni szórakoztatás terén a fogyasztók számára, és ezt a Google TV-n keresztül is igyekszik erősíteni az elismert Android operációs rendszert egyesítve saját bevált 3D és Smart TV technológiáival.

LG_Google_TV.jpg
Az LG Google TV legvonzóbb jellemzője állítólag a könnyű használat lesz. A készülék Android alapú felhasználói felületét és fő képernyőjét úgy tervezték, hogy azon kényelmes legyen a böngészés és a tartalomválasztás. Egyidejűleg több funkciót, így a keresés, a közösségi hálón való kommunikáció és a tévézés is futtatható lesz. A felhasználói felülete az LG „Magic Remote” mozgás- és legújabban hangvezérlésre is képes, QWERTY billentyűzettel ellátott távirányító használatával érhető el.

Az LG Cinema 3D TV-k FPR technológiáját alkalmazó LG Google TV készülékeken könnyű és olcsó passzív 3D szemüveggel élvezhető a sztereoszkóp kép. A beépített 2D-ről 3D-re alakító eljárással gombnyomásra bármely 2D tartalom 3D-ben is nézhetővé tehető.

A Google TV mellett az LG saját NetCast alapú, Webkit böngésző és Linux nyílt webes technológiákat felhasználó Smart TV platformját is továbbfejleszti. Az LG síkképernyős TV-k több mint 60 százalékában működő NetCast alapú Smart TV a világ 85 országában lesz elérhető az elkövetkező évben növekvő tartalom és szolgáltatáskínálattal.

Az egyelőre csak feltételezés, hogy az LG Google TV legkorábban 2013-ban tűnhet fel az európai piacon.

Az LG mellett a Sony is bemutat Google TV platformos készülékeket a napokban megnyíló CES 2012-őn, amelyeket állítólag nemcsak az USA-ban, de a világ más országaiban is kínál majd, de a Samsung is megjelenik ilyenekkel még idén.

Kapcsolódó linkek:

Az LG 140 centis OLED TV-je is ott lesz a CES 2012-őn
LG 213 centis 4K felbontású 3D TV a CES 2012 kiállításon
LG 140 centis OLED TV panel a CES 2012 kiállításon
LG TV-k Intel WiDi technológiával a CES 2012-őn
Google TV LG és Samsung TV-kben is 2012-ben
Google TV: kész a platform frissítése
Google TV: további partnerek csatlakoznak a platformhoz
Új típusú polarizált 3D LCD TV technológia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .