LG: 102 és 178 centis OLED TV-k még idén?

1. Oldal

Az LG első 140 centis OLED TV-i hónapokon belül valóban kaphatóak lesznek, de a gyártó piacvezető szerepének megerősítése érdekében kisebb és nagyobb képméretű modelleket is igyekszik kínálni a különböző régiók piaci igényeinek megfelelően.

Az LG hivatalos bejelentése szerint megkezdte OLED TV-je forgalmazását Koreában, és várhatóan még az első negyedévben Európában is kaphatóak lesznek az 55EM970V első példányai. Ez a korábban 55EM960V-ként bemutatkozott 140 centis OLED TV némileg módosított változata, amit az ígéretek ellenére tavaly nem sikerült piacra vinni.

LG_hajlított_OLED_TV.jpg
A hónap eleji CES 2013 kiállításon láthatta a közönség az LG hajlított képernyőjű 55AE9800 és a második generációs, elegáns „flamingó láb” állványon álló 55EA8800 OLED TV-it.

Ezeknek a modelleknek is mind 140 cm (55 inch) a képátlója. A koreai ETNews szerint azonban az LG arra készül, hogy 102 és 178 centis (40 és 70 inch) OLED TV-ket is kínáljon, ezzel erősítve piaci vezető szerepét. A kisebb képernyőjű és feltehetően olcsóbb OLED TV-t elsősorban az európai és koreai vásárlóknak szánnák, a sokkal nagyobbat pedig különösen az észak-amerikai piacra, tekintve, hogy az ottani vevők ezeket keresik. Az még nem bizonyos, hogy az új készülékek még idén megjelennek a piacon, de ha sikerül az OLED TV panelek gyártási kihozatalán jelentősen javítani, akkor állítólag 2013 második felére ez is lehetségessé válna.

Kapcsolódó linkek:

LG: OLED TV ívre hajlítva a CES 2013-on
Az LG OLED TV-jét februárban már szállítják Koreában
Késnek az LG és a Samsung OLED TV-k
LG: három modellváltozata lesz a 140 centis OLED TV-nek
LG 55EM960V: bemutatkozott a 140 centis OLED TV
LG: májusban indul a 140 centis OLED TV forgalmazása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .