LG 55EM960V: bemutatkozott a 140 centis OLED TV (Frissítve)

1. Oldal

Az LG Electronics a monacói Salle des Etoiles-ban mutatta be 140 cm (55 inch) képátlójú OLED TV-jét, ami kompromisszumok nélküli képminőség ígér és 4 mm vastagságú képernyőjével a „forma új korszakát” igyekszik megnyitni.

Az előzetes hírektől egy kicsit eltérően nem Cannes-ban a filmfesztiválon, hanem Monacóban a most zajló F1-es futam alkalmával mutatta be az LG Electronics (LG) 140 centis 55EM960V modellszámú európai piacra szánt OLED TV-jét, aminek prototípus változata az év eleji CES 2012-őn már látható volt.

Hírességek az LG OLED TV-je mellett
Hírességek az LG OLED TV-je mellett


Az esemény kapcsán kiadott sajtóközlemény a készülékről csak a korábban már megismerteket ismétli meg. Vagyis azt, hogy a benne alkalmazott 4-színű pixelek (4-Color Pixels) és színfinomító (Color Refiner) algoritmus együttesen természetes pontos színeket állítanak elő élesen és konzisztensen. A 4-Color Pixels a gyártó állítása szerint pontosabb színábrázolást tesz lehetővé négy (vörös, zöld, kék és fehér) színnel. A színfinomító pedig egy a színárnyalatokat és tónusokat finomító LG algoritmus, ami szélesebb nézőszögben biztosít konzisztens színeket. Nem ismert viszont, hogy mennyi is az új OLED TV paneljének élettartama.

A végtelen kontrasztaránnyal büszkélkedő 55EM960V a képernyőn megjelenő kép fényerejétől függetlenül élénk színeket és finom részletek ígér, vagyishogy ezek a sötét jelenetekben is a legtisztábbak és élesebbek maradnak. A kétszázad másodperces képfrissítési sebesség (Absolute Motion Clarity) pedig elmosódástól és áttűnéstől mentes kristálytiszta mozgásmegjelenítést is ígér.

A készüléket az LG felvértezi CINEMA 3D technológiájával és a cég által kínált legteljesebb Smart TV funkcionalitással. A könnyű és kényelmes passzív szemüveggel nézhető villódzásmentes 3D kép mélysége ízlés szerint állítható, és konverzióval 2D műsorforrásokból is előállítható. A kétmagos processzorral futtatott Smart TV funkciók prémium tartalmak (köztük a 3D World 3D tartalmak) és több száz alkalmazás elérését teszik lehetővé. A tévékhez más eszközöket, mint például laptopot, okostelefont, táblagépet, vagy külső háttértárat is csatlakoztathatunk, és hozzáférhetünk a rajtuk lévő tartalmakhoz a „Smart Share Plus” funkció segítségével. Az 55EM960V mellé „Magic Remote” mozgásérzékelős távirányítót mellékelnek és DVB-T/DVB-C/DVB-S2 tunereket építenek bele.

LG_55EM960V.jpg
Ami viszont a sajtóközlemény kapcsán megjelent képek láttán zavarba ejtő, az a készülék design megoldása. Az üvegszál-erősítésű műanyag használata miatt csupán 4 milliméter vastag szinte keretnélküli képernyő valóban légies, de a talapzat amin áll ormótlan. Márpedig az 55EM960V az utóbbi nélkül nem működik, mert a talapzatban van a TV elektronikai alaplapja, tápegysége, ebben vannak a csatlakozók és a hangszórók is. A képernyő falraszereléséhez a két említett rész feltehetően szétválasztható és a talapzat máshová telepíthető, de közöttük állítólag egy 2 mm vastagságú átlátszó üvegszál kábel teremt kapcsolatot. Az utóbbiak még megerősítésre várnak.

Az LG OLED TV-jéből idén állítólag csak 50 ezer készül és előrendelésre október vége felé lesz kapható néhány európai országban, az ára 8.000 euró (kb. 2.400.000 Ft) lesz. 2013-ban pedig állítólag már az LG 4K OLED TV-je is piacra kerül.

Kapcsolódó linkek:

Sony Panasonic tárgyalás OLED TV együttműködésről
Samsung 55ES9500: gyártásban az OLED TV
LG 3D World: 3D tartalmak CINEMA 3D Smart TV-ken
LG: bemutatkoztak a 2012-es CINEMA 3D Smart TV-k
LG: májusban indul a 140 centis OLED TV forgalmazása
Samsung: ott a 140 centis Super OLED TV a CES-en
Az LG 140 centis OLED TV-je is ott lesz a CES 2012-őn
LG 140 centis OLED TV panel a CES 2012 kiállításon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .