LG: 2. generációs Alpha 9 processzor a 2019-es OLED TV-kben

Az LG a 2019-es OLED TV-ibe az α 9 képfeldolgozó processzor megújított változatát építi, de pontosan nem tudni, hogy ez mivel tud többet a jelenleginél.


Az LG jelentős előrelépést tett a képfeldolgozás minősége terén a 2018-as C8, E8, G8 és W8 OLED TV-kbe épített α 9 processzor alkalmazásával. A cég (mától elérhetetlen) sajtóközleménye új 2. generációs Alfa 9 (α 9 Gen 2) intelligens processzorról tesz említést, amivel felszerelve a 2019-es LG OLED TV-k „valóban páratlan élményt nyújtanak” majd.

Ez ugyanúgy a cég OLED képernyő-technológiáját javítja, hogy az minden eddiginél élethűbb képeket biztosítson, rendkívül gazdag színeket, képélességet és mélységet állítva elő. Az innovatív α9 Gen 2 egyik legfontosabb eleme a szokványos képjavító technikáknál kétszer több négylépéses zajcsökkentő eljárás. Ez a fejlett algoritmus finomabb zajcsökkentést tesz lehetővé a zavaró képhibák minimalizálásával és simább árnyalati átmenetek megjelenítésével növelve a képek tisztaságát. A processzor olyan a lenyűgözően reális képekhez hozzájáruló egyéb képösszetevőkön is javít, mint például az élesség, a kontraszt és a színhűség.

A processzor fejlett leképezési lehetőségei valóságosabb színeket továbbfejlesztett színkorrekciós algoritmusa a korábbi verziókhoz képest több mint hétszer annyi színkoordinátát használva biztosít rendkívül természetes és élénk képeket.

Az α9 Gen 2 kész a jövendő magas képsebesség (HFR – High Frame Rate) támogatására, ami akár másodpercenként 120 képkocka is lehet. Ez lehetővé teszi a gyorsmozgású akciók érzékelhetően simább és tisztább megjelenítését – tökéletessé téve a sportok és a legújabb akciófilmek megtekintését.

Mivel a jelenlegi α9 processzor a fent említett képjavítási eljárásokat mind tudja, nem világos, hogy valójában miben is jobb annál az új α9 Gen 2. A 2018-as OLED TV-k a 120 képkocka/másodperces HFR-t csak streaming alkalmazásokra korlátozódva támogathatták HDMI 2.1 bemenet hiányában. Mivel ez az interfész a jövőre megjelenő készülékeken talán már megjelenik, ez lehet az egyik változás.

Egyebekben még elég keveset tudni a januári CES 2019 kiállításon bemutatásra kerülő 2019-es LG OLED TV-iről, kivéve hogy jövőre kész lehet a feltekerhető OLED TV és piacra kerülhet a 8K OLED TV.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .