LG: 2014-re 4K és más képméretű OLED TV-k is lesznek

1. Oldal

Az LG több OLED TV-t mutatott be az IFA 2013 kiállításon, és jövőre piacvezető pozícióra törekedve új modelleket visz piacra, amelyek között 4K Ultra HD felbontású és a jelek szerint 190 és 119 centis (75 és 47 inch) képátlójú is lesz.


Az LG komolyan készül arra, hogy a TV piac meghatározó szereplője legyen, sőt átvegye a jelenlegi piacvezető Samsung helyét. A stratégiai cél elérése érdekében különösen nagy hangsúlyt fektet az OLED technológiára, amit a legutóbbi IFA 2013 kiállításon bemutatott készülékek, köztük egy 196 centis (77 inch) ívben hajlított 4K Ultra HD OLED TV prototípus is mutat.

LG_OLED_TV-k.jpg
Az LG hivatalos sajtóközleményben erősítette meg, hogy felgyorsítja az OLED és 4K Ultra HD TV-i piaci megjelenését globális piaci részesedése növelése érdekében. A kettő kombinációjaként 2014-ben piacra viszi első 4K Ultra HD OLED TV-jét is, bár nyilván nem ebből kívánnak majd jelentős darabszámot értékesíteni.

A Koreában, az Egyesült Államokban és Európában már kapható LG OLED TV-k még idén megjelennek Ázsia, Afrika, a Közel-Kelet és a volt Szovjetunió országaiban, és a piac gyors szélesítése érdekében nemcsak áruházakban és luxus üzletekben lesznek megvásárolhatóak, de nagy elektronikai üzletláncoknál is. Ez valószínűleg azt is jelenti, hogy a cég lényegesen alacsonyabb áron is kínál majd OLED TV-t.

A cég OLED TV kínálatában a jelenlegi 140 centis ívben hajlított modell mellett rövidesen megjelenik az új 140 centis síkpaneles Gallery OLED TV is.

Bár a cég hivatalosan még nem jelentette be, de úgy tűnik jövőre két további képmérettel bővül az LG OLED TV kínálata. A WiFi Alliance, az osztrák TUV szabványosítási szervezetek és a német kábeltévé szolgáltató Unity Media minősítettek illetve jóváhagytak több LG TV-t. Ezek között szerepelnek 119 centis (47 inch) a 880/8800 szériába, vagyis a Gallery OLED TV-k közé tartozó készülékek, illetve 190 centis (75 inch) 980/98000 szériájú hajlított képernyőjű modellek.

Kapcsolódó linkek:

IFA 2013: 196 centis 4K Ultra HD OLED TV az LG-től
LG 55EA880: új 140 centis síkpaneles OLED TV Európában
Európában is kaphatóak az első hajlított OLED TV-k
LG és Samsung hajlított OLED TV-k az USA-ban
195 centis LG és 190 centis Samsung OLED TV-k az IFA-n?
LG: még idén piacra kerül az ívre hajlított OLED TV
LG: szállítják az első OLED TV-ket és új gyár épül
LG: 102 és 178 centis OLED TV-k még idén?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .