LG: 4K Ultra HD TV kvantumpötty technológiával a CES 2015-ön

1. Oldal

Az LG Electronics kibővített TV választéka új elemeként a CES 2015 kiállításon 4K Ultra HD TV-t készül bemutatni szélesebb színpalettát és jobb színtelítettséget kínáló kvantumpötty technológiával, kiegészítve 2015-ös ULTRA HD TV és OLED TV kínálatát.
A korábbi híreknek megfelelően az LG LCD TV-i egy részében kvantumpötty technológiát alkalmaz, ami rendkívül széles színskála megjelenítését teszi lehetővé, így ideális a 4K Ultra HD tartalmakhoz. A technológia a 2-10 nanométer közötti nanokristályok felhasználásával működik. Minden pötty a méretétől függően gerjesztésre más-más színű fényt bocsát ki. Kvantumpötty filmet helyezve az LCD háttérvilágítása elé jelentősen javul a kép színtartománya és a fényerő összességében.

LG_kvantumpötty_TV.jpg
Mivel a nano méretű pöttyök rendkívül pontos hullámhosszú élénk színes fényt bocsátanak ki, a kvantumpötty technológia még tovább képes javítani az amúgy is kiváló LG 4K ULTRA HD In-Plane Switching (IPS) képernyők képességeit. A magas színhűséget és extra széles nézőszöget kínáló LG IPS panelek színvisszaadása (megjeleníthető színskálája) a kvantumpötty film hozzáadásával több mint 30 százalékkal növekszik, szemben a hagyományos LED LCD TV-kkel, amelyek nem képesek még a régebbi Rec.709 szabványnak megfelelő színskála előállítására sem. A kvantumpötty technológia alkalmazásával a LED LCD TV-k közelebb jutnak az UHDTV szabvány Rec. 2020 specifikációja által megkövetelt színtér megjelenítéséhez.

Az LG kvantumpötty 4K Ultra HD TV-k olyan technológiát alkalmaznak, amelynek tervezése során a környezet védelmére is gondoltak, így az nem tartalmaz kadmiumot vagy bármely más mérgező nehézfémet.

„A kvantumpöttyök vibráló és élénk színreprodukciós képessége az LG LCD TV-ket képminőség tekintetében a következő szintre emeli”, jelentette ki In-kyu Lee az LG Electronics Home Entertainment Company alelnöke és a TV és monitor divízió vezetője, aki azt is hozzátette: „A kvantumpötty technológiával rendelkező ULTRA HD TV-k választékunkban a díjnyertes OLED TV-ink alá történő hozzáadásával az LG tovább szilárdítja helyét az iparágban, mint a legkiterjedtebb és leginnovatívabb TV képernyő technológiák szolgáltatója.”

A január 6-9. közötti Las Vegas-i CES 2015 kiállítás látogatói az LG standján (Convention Center, Central Hall # 8204) tekinthetik meg saját szemükkel a márka lenyűgöző 4K Ultra HD TV-it.

Kapcsolódó linkek:

LG: kvantumpötty TV-k is lesznek az OLED TV-k mellett
A Samsung és az LG is kvantumpötty TV gyártására készül
TCL kvantumpötty technológiájú 4K Ultra HD TV az IFA-n
QD Vision kvantumpötty technológia további TV-kben
Szakmai szervezet által díjazott képernyők és technológiák
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
Sony: kvantumpöttyök adják a TRILUMINOS TV-k színeit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .