LG: kvantumpötty TV-k is lesznek az OLED TV-k mellett

1. Oldal

Az LG Electronics megerősítette, hogy TV stratégiai terve részeként drága OLED TV kínálatát a ma még olcsóbb, könnyebben gyártható kvantumpötty technológiát alkalmazó készülékekkel egészíti ki.
Kvantumpötty technológiát jelenleg a Sony TRILUMINOS TV-k illetve az idei berlini IFA 2014 kiállításon bemutatott TCL 4K Ultra HD TV használnak. Nem volt kérdés azonban, hogy az LCD TV-knek szélesebb színterű képet biztosító technológiát más gyártók is alkalmazni fogják. Így az LG számára sem marad más választás, mint hogy beszáll a kvantumpötty TV-k gyártásába, ha nem akar lemaradni a versenyben.

LG_kép.jpg
Jung Do-Hyun az LG Electronics pénzügyi igazgatója elemzőknek azt nyilatkozta: „A kvantumpöttyel és az OLED-el kettős stratégia követésére törekszünk.”

A spekulációk, hogy a Samsung és az LG is kvantumpötty TV gyártására készülnek azután erősödött fel, miután a Dow Chemical Co bejelentette, új kvantumpötty üzemet épít Dél-Koreában. A termelést várhatóan 2015 első felében kezdi az üzem.

Kapcsolódó linkek:

A Samsung és az LG is kvantumpötty TV gyártására készül
LG: az OLED TV három év múlva már olcsóbb lehet az LCD TV-nél
TCL kvantumpötty technológiájú 4K Ultra HD TV az IFA-n
QD Vision kvantumpötty technológia további TV-kben
Szakmai szervezet által díjazott képernyők és technológiák
Sony: kvantumpöttyök adják a TRILUMINOS TV-k színeit
Kész az első 10 centis színes kvantumpötty képernyő
Nanosys kvantumpötty filmmel szélesebb színskálájú LCD-k
Új fejlesztésű képernyő kvantumpötty azaz QLED-ekkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .