LG: az Apple Music Dolby Atmos zenéit támogató első TV-k

Az LG okos TV-k tulajdonosai az elsők, akik a legfrissebb Apple Music applikáción át Dolby Atmos térhangzású zenét hallgathatnak.


Az Apple Music Dolby Atmos formátumú zenéit korábban csak az Apple TV 4K és az 2. generációs Apple TV 4K médiadobozok HDMI kimenetéhez csatlakoztatott megfelelő hangrendszeren illetve a márka HomePod okoshangsugárzóin, valamint a Sonos alkalmazásán keresztül Sonos hangsávon lehetett térhangzással megszólaltatni. A másik lehetőséget az eszközökhöz Bluetooth kapcsolattal párosított AirPods Pro fülhallgatók és AirPods Max fejhallgatók „Spatial Audio” azaz térhatású hang funkciója biztosította. Az okos TV-k Apple Music applikációi eddig nem tették elérhetővé az objektumorientált térhangformátumot.

LG-Smart-TV-Apple-Music-Doby-Atmos

Az LG Electronics sajtóközleménye szerint a márka 2018-as és újabb OLED TV-i és Q90T szériájú illetve afeletti QNED TV-i az elsők, amelyek a térhangzású Apple Music streaming zeneszolgáltatást Dolby Atmos formátummal támogatják.

Május elejétől az LG három hónapig ingyenes Apple Music hozzáférést kínál az LG okos TV-k és monitorok használóinak világszerte, így hazánkban is. A háromhavi ingyenes próba a webOS 4.0 vagy újabb verziójú (2018-as és újabb) LG Smart TV-k, valamint a StanbyME, StanbyME Go mobil TV-k és a MyView okosmonitorok Apple Music applikációjában aktiválható és érhető el.

A kompatibilis LG okos TV-ken az Apple Music automatikusan játssza le a Dolby Atmos zeneszámokat, és azok egy a TV HDMI eARC/ARC portjához csatlakoztatott Dolby Atmos kompatibilis hangrendszeren szólaltathatóak meg, ami lehet egy harmonikusan illeszkedő LG soundbar is. Sőt, Dolby Atmos zene hallgatásakor nincs szükség a hangerő beállítására sem az implementált hangerőnormalizáló algoritmusnak köszönhetően,

Az sem gond, ha a Dolby Atmos nem támogatott az adott LG okos TV-n, mert ahhoz egy Dolby Atmos támogatású 2022-es (DS95QR, DS90QY, DS80QR, DS80QY, DS75Q), 2023-as (SE6S, S77S) vagy 2024-es (S95TR, S90TY, S90TR, S77TY, S75TR, S70TR, S70TY, SG10TY, SC9S) hangprojektort párosítva válik élvezhetővé az Apple Music térhangzása.

Az LG TV-k is csatlakoztathatóak közvetlenül Bluetooth kapcsolaton keresztül Apple AirPod vagy más „Spatial Audio” funkcióval rendelkező Apple eszközökhöz a Dolby Atmos hangélmény előállításához.

Az Apple Music applikációban logó jelzi, hogy melyik dal illetve album hallgatható meg Dolby Atmos hanggal. A streaming zeneszolgáltatás számos gondosan válogatott lejátszási listával segít felfedezni a legjobb Dolby Atmos formátumú zeneszámokat.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .