LG Cloud: Magyarországon is lesz LG felhőszolgáltatás

1. Oldal

Az LG május végétől hazánkban is elérhető szolgáltatásával a felhasználók kényelmesen érhetik el saját tárhelyükre feltöltött képeiket, filmjeiket, videóikat és zenéiket a gyártó Smart TV-jével, vagy egy Android okostelefonnal, számítógéppel.
Az LG Electronics (LG) tavaly indította el „LG Cloud” szolgáltatását az Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Oroszországban, most pedig további 40 országban, köztük Magyarországon is elérhetővé válik ez az innovatív adattárolási forma.

Ha valaki a számítógépe, az okos mobilkészüléke és a televíziója képernyőjén egyaránt szeretné tartalmait megosztani, akkor erre gyors és hatékony megoldást kínál az „LG Cloud” szolgáltatása. A Google Play -ről és az LG Smart World áruházból is egyszerűen telepíthető, LG Smart TV-vel, bármilyen PC-vel és Android okostelefonnal egyaránt kompatibilis alkalmazással kényelmesen elérhetők a felhasználó saját, jelszóval védett tárhelyére feltöltött videói, képei és zenéi. Az ingyenesen használható tárhelyre a PC-s kliensprogrammal vagy az Android mobilalkalmazással feltöltött akár 5 GB-nyi tartalom pofonegyszerűen kezelhető a gyártó Smart TV képernyőjén keresztül is.

LG_Cloud.jpg
Ha például egy okostelefonon megállítottuk egy videó vagy zeneszám lejátszását, akkor azt az „LG Cloud N-Screen” funkciójával ott folytathatjuk a Smart TV-n, ahol abbahagytuk, nem kell újra betölteni azt. A különböző felbontású képernyők illetve a lejátszáshoz szükséges videó dekódolások miatt sem kell aggódnunk, a rendszer ezeket a konvertálásokat automatikusan elvégzi.

Az „LG Cloud Slideshow” segítségével képekből és zenékből álló diavetítés készíthető, az auto-feltöltés funkcióval pedig beállíthatjuk, hogy a telefonunkkal készült képek vagy videók valós időben, azonnal felkerüljenek a saját felhő tárhelyünkre és megtekinthetővé váljanak más eszközön. Az LG Smart TV-ken gyorsan és egyszerűen beléphetünk az automatikus egyszeri bejelentkezési (SSO) protokoll segítségével, amely a felhasználó Smart TV ID és LG Cloud ID azonosítóját is felismeri.

Az „LG Cloud” alkalmazás Android készülékre a Google Play áruházból tölthető le. A PC-re (Windows Vista, 7 és XP-hez) készült LG Cloud klienst pedig az https://hu.lgecloud.com/ linkre kattintva érhető el.

Kapcsolódó linkek:

LG: a 2013-as CINEMA 3D LED LCD Smart TV-k
LG: Idehaza is kapható már a 213 centis Ultra HD TV
LG: a 2013-as Blu-ray lejátszók
LG: Koreában és az USA-ban már kapható a frontvetítő lézer TV
LG: 2013-as LED LCD és plazma Smart TV-k a CES-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .