Sony STR-DN1040, STR-DN840: új hálózati AV vevőerősítők

1. Oldal

A Sony új 7.2 csatornás AV vevőerősítői hálózati, internetes és AirPlay zeneelérést biztosítanak akár Wi-Fi kapcsolaton át, okostelefonon és táblagépen futó alkalmazással is vezérelhetőek, és 192 kHz/24-bites audió fájlokat is lejátszanak.
A Sony STR-DN1040 és STR-DN840 AV vevőerősítők minimalista külseje egy újonnan kifejlesztett megerősített házat takar, ami a nem kívánt vibráció kiküszöbölésével garantálja az amúgy a beépített minőségi alkatrészek biztosította hangminőséget.

STR-DN840
STR-DN840


Az új 7.2 csatornás modellek „HD-Digital Cinema Sound” hangzásmódja a legjobb hollywoodi filmszínházak akusztikáját modellezi, a „Concert Hall” mód pedig a világ három legjobb koncerttermének – a Berlini Filharmonikusok, az amszterdami Concertgebouw és a bécsi Musikverein – hangzását hozza otthonunkba. A „Sound Optimiser” az éppen hallgatott hangerőhöz optimalizálja a megszólaltatott hang frekvencia-összetevőit. Az „Advanced Digital Cinema Automatic Calibration (DCAC)” automatikus kalibrálás az adott elhelyezéshez és a szoba akusztikájához állítja be a hangsugárzókat.

Mindkét új AV vevőerősítő képes akár vezeték-nélküli adatátvitellel lejátszani az okostelefonon, számítógépen vagy táblagépen tárolt zenéket. Könnyedén elérhetőek velük a felhő alapú zeneszolgáltatások is, mint a „Music Unlimited” a Sony Entertainment Network platformról, vagy a vTuner jóvoltából internetes rádióállomások sokasága.

Az AirPlay lehetővé teszi az iPad/iPhone/iPodTouch vagy iTunes zenetárak tulajdonosainak is, hogy meghallgathassák tárolt zenéiket. Még kényelmesebbé teszi az erősítők kezelését és a zenei gyűjtemények böngészését az iOS/Android okostelefonra és táblagépre egyaránt letölthető ingyenes „Network Audio Remote” távirányító alkalmazás, a „Side View” alkalmazással pedig további online tartalmakhoz is hozzá lehet férni az éppen hallgatott zeneszámmal kapcsolatban.

STR-DN1040
STR-DN1040


Mindkét vevőerősítő le tudja játszani a ma használatos hangfájlokat, köztük a 192 kHz/24 bites FLAC és WAV állományokat is, amit akár az előlapi USB csatlakozón át is be tudnak olvasni. Az STR-DN1040 a Blu-ray és DVD filmek 4K Ultra HD felskálázására is képes. Az utóbbi modell támogatja a mobileszközök MHL nagyfelbontású audio- és videojel csatlakoztatását is.

Az új STR-DN1040 és STR-DN840 AV vevőerősítők júniustól lesznek kaphatóak Magyarországon 175.000 és 130.000 Ft ajánlott fogyasztói árakon.

Sony_STR-DN840_STR-DN840_jellemzok.jpg
Kapcsolódó linkek:

Sony STR-DA5800ES: az új csúcskategóriás AV vevőerősítő
Sony STR-DN1030: hálózati vevőerősítő beépített WiFi-vel
Sony: rövidesen kaphatóak az új 2012-es ES AV vevőerősítők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .