LG Display: bővül az OLED TV panelek gyártása

Az LG Display 50%-kal bővíti az OLED TV panelek termelését kantoni gyárában és bemutatta a 20%-kal nagyobb fényhatásfokú 210 centis (83”) OLED TV panelt is.


A koreai The Elec beszámolója szerint az LG Display bővíteni tervezi a TV-khez való OLED panelek gyártását a kínai Kantonban működő gyárában. Ebben az üzemben két 8.5G-s OLED gyártósoron havonta 60.000 darab 2.200 x 2.500 mm hordozót gyártanak. Az 50%-os, havi 90.000 hordozóra történő kapacitásbővítést úgy érik el, hogy a két gyártósor mindegyikén havi 15.000-el több hordozót állítanak majd elő. A bővítést júniusban tervezik végrehajtani, és júliusban indulna a megnövelt kapacitású termelés.

LG Display OLED TV Kanton

Mindezt nem további beruházással, hanem technológiai fejlesztéssel érik el, aminek köszönhetően a gyártósor kevesebbszer áll meg, s így nő az általános termelékenység.

Az LG Display idén nyártól havonta 170.000 hordozót fog tehát gyártani a dél-koreai Paju városában lévő üzem havi 80.000 hordozójával együtt – mely utóbbiakból egy külön gyártósoron csak 121 centis (48”) OLED TV paneleket állítanak elő. Nem lenne meglepő, ha a harmadik negyedév után az Paju-i üzemet is hasonló módon korszerűsítenék.

LG Diplay OLED SID2021

Május közepén az LG Display a Society for Information Display (SID) 2021 virtuális technológiai kiállításán bemutatta az új technológiát alkalmazó nagyobb hatásfokú, magasabb képfényességű OLED TV képernyője 210 centis (83 hüvelykes) változatát is, ami azt jelenti, hogy az idei LG OLED TV-k evo paneles G1 szériáját akár ezzel a képmérettel is kínálhatnák.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .