LG HECTO2: a frontvetítő lézer TV új változata

1. Oldal

Az LG tavaly bemutatott HECTO frontvetítő lézer TV-jének második generációs változata is ott volt a CES 2014 kiállításon az elődnél tízszer jobb dinamikus kontrasztaránnyal és még rövidebb vetítési távolsággal.


Sokan megcsodálták a 4K felbontású képét kis távolságból lézerrel falra vetítő Sony Life Space UX-et. De a CES 2014 kiállításon ott volt a koncepció eredetijének tekinthető, tavaly bemutatott LG HECTO frontvetítő lézer TV második generációs úgymond HECTO2 változata is.

LG_HECTO2_lézer_TV.jpg
Elődjéhez hasonlóan ez is egy 2,5 méteres (100 hüvelykes) speciális képernyőre lézeres-alapú fényforrással vetíti a Full HD azaz 1080p felbontású képet. A továbbfejlesztett lézerrendszernek hála azonban az elődnél tízszer nagyobb 10.000.000:1 lehet a dinamikus kontrasztarány (bár mintha tavaly is ennyit emlegetett volna a gyártó). A vetítési távolság is rövidebb lett, így már csak 15 centiméterre a vetítőfelülettől elhelyezni a készüléket.

LG_HECTO_lézer_TV.jpg
Az elődhöz hasonlóan a megújult készülékbe is építenek digitális TV tunert, hangsugárzókat, Smart TV funkciókat és Wi-Fi kapcsolatot. Az LG nem közölte az új modell árát, de az feltehetően nem nagyon térhet el a kiskereskedelemben most kb. 10.000 dollárért (kb. 2,3 millió Ft) kapható elsőgenerációs változattól.

Kapcsolódó linkek:

Sony: 4K rövid vetítési távolságú projektor a CES 2014-en
LG: Koreában és az USA-ban már kapható a frontvetítő lézer TV
LG HECTO lézer TV: frontvetítővel és fekete vetítővászonnal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .