Panasonic: a 2017-es új 4K HDR LCD TV-kről

1. Oldal

A Panasonic három új EX780, EX700, EX600 4K UHD LCD TV szériát kínál idén, melyek mind támogatják a HDR10 és Hybrid Log Gamma tartalmak megjelenítését, az EX780 4K PRO HDR modellekbe pedig beépítik a Studio Colour HCX2 képfeldolgozó processzort is.


A Panasonic idei TV kínálatának tetején az EZ1000 és EZ950 OLED TV-k állnak. A tavalyi DX900 csúcs LCD TV helyébe nem lép új modell, csak a középkategória készülékei újulnak meg.

Az új Panasonic 4K LCD TV-k mindegyike támogatja a HDR10 és Hybrid Log Gamma (HLG) nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmak megjelenítését, a prémium Dolby Vision formátumot viszont nem. A készülékek ugyanakkor nem teljesítik az ULTRA HD PREMIUM minősítés követelményeit.

Ahogy az új OLED TV-k, úgy a 2017-es LCD TV-k is a „Panasonic valaha volt leggyorsabb 4K HDR Játék módjával” rendelkeznek az élvezetes HDR játékélmény érdekében, de azt számszerűen nem közölte a márka, hogy mennyi is a bemenetről mért késleltetés, az úgynevezett „input lag”.

Az új TV-k mindegyike kínál alkalmazást a Netflix, az Amazon és a YouTube 4K HDR streaming tartalomszolgáltatásokhoz.

Panasonic EX780.jpg
Az új EX780 lesz a legjobban specifikált LCD TV széria a Panasonic 2017-es kínálatában. A „4K PRO HDR” megjelölésű, akár 190 centis képméretben is kínált készülékekben az új Studio Colour HCX2 képfeldolgozó processzor rakja össze a kiváló színpontosságú képet.

A márka kiemeli „a LED háttérvilágítás digitálisan javított helyi fényszabályzását, mely a fizikai háttérvilágítás működésének finom szabályzását további jelfeldolgozással kombinálja, hogy az EX780 a fekete szintek jobb behatárolását és osztályverő HDR képet nyújtson”. Az LCD panelt alulról és felülről világítják meg az él LED-ek.

Az új készülékek mindegyike síkpaneles, és egyedül az EX780 tud 3D képet megjeleníteni.

Panasonic EX700.jpg
A már csak „4K HDR” címkét viselő EX700 széria modelljei is kínálnak helyi fényszabályzást, melyek a „Bright Panellel”, a „Brilliant Contrast” és az új „Advanced Colour Processing” technológiákkal képesek feldolgozni és megjeleníteni a HDR képeket, legalábbis a márka sajtóanyaga szerint.

Panasonic EX600.jpg
Az EX600 készülékek lesznek a Panasonic legolcsóbb 4K TV-i, melyek kompatibilisek a HDR tartalmakkal. Ezek és a többi új modell „Switch Design” kialakítása lehetővé teszi a képernyő alatti talapzat szélességének módosítását, amit a fogyasztók már a tavalyi TV-knél is nagyra értékeltek.

Miután a Mozilla már nem dolgozik a Firefox OS platformon, a Panasonic vette fel a fonalat, és azt „My Home Screen 2.0” címkével integrálja a 2017-es TV-kbe néhány új funkciót is beépítve abba. Ezek közé tartozik, hogy több felhasználónak lehet kedvenc mappája, a testre-szabható „My App” gomb a távirányítón, és a megújult médialejátszó alkalmazás, ami támogatja a 4K HDR10 és HLG kódolt videókat.

A Panasonic 2017-es LCD TV tavasszal már kaphatóak lesznek.

Panasonic_4K_Ultra_HD_LCD_TV_jellemzok_2017.jpg
Kapcsolódó linkek:

Panasonic EZ950: bővülő OLED TV választék
Panasonic EZ1000: a márka 2. generációs OLED TV-je
Panasonic: a 2016-os 4K Ultra HD TV-k jellemzői
Panasonic DX900: új csúcs LCD TV UHD Premium minősítéssel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .