LG: 500 milliárd Ft-os beruházás hajlékony OLED gyártósorba

1. Oldal

Az LG komoly OLED beruházásai részeként egy új 6. generációs gyártósorral képes lesz hajlékony OLED kijelzőket szállítani órákhoz, telefonokhoz, táblagépekhez és akár nagyobb készülékekhez is. Közben az új OLED TV üzemen is dolgoznak.


Az LG Display közleményben jelentette be, hogy 1,99 billió koreai won (kb. 500 milliárd Ft) értékű beruházással egy új 6. generációs (1.500 mm x 1.850 mm hordozóméretű) hajlékony OLED képernyőket előállító gyártósort épít. Az új E6-os gyártósor a dél-koreai Paju városában lévő P9 jelű üzemben kap helyet, és 2018 második felében lesz kész a tömegtermelésre.

LG_46cm_hajlíthato_OLED.jpg
Az egyedüliként nagyméretű OLED TV képernyők előállítására képes LG ezzel reagál arra, hogy némileg lemaradt a kisméretű, mobileszközökbe való OLED kijelzők terén a Samsung-al szemben. Ezen kíván változtatni a cég.

Dr. Sang-Beom Han az LG Display vezérigazgatója szerint: „Az OLED paradigmaváltás egyszerre jelent kihívást és lehetőséget a kijelző ipar számára. Az LG Display eltökélt, hogy időszerű beruházásokkal hatékonyságát maximalizálva a gyorsan növekvő OLED piac vezetője legyen.”

Jelenleg a cég E2-es (4,5. generációs) gépsorán olyan eszközökhöz gyárt hajlékony OLED kijelzőket, mint például az LG Watch Urbane és az Apple Watch annak. Elkezdték már építeni az E5-ös (6. generációs) gyártósort, ami 2017 első felében kezdi a tömeggyártást.

Az agresszív terjeszkedés úgy tűnik kapcsolódik az Apple iPhone tervezett OLED kijelzőre váltásához. Ha ez bekövetkezik, akkor hatalmas szükség lenne OLED kijelzőkre.

Az új E5 és E6 gyártósorok mellett nemrég jelentették be a 2.500 milliárd Ft-os beruházással épülő új P10 jelű OLED gyárat, ami 9. generációs lesz és leginkább OLED TV-khez gyárt képernyőket. Mikor ez majd 2018 első felében elkészül, jelentősen növeli majd az LG és más márkák OLED TV gyártási kapacitását, nagyobb és fejlettebb panelek előállítását téve lehetővé alacsonyabb gyártási költséggel.

Az LG Display jelenleg működő P9-es üzemében optimálisan 140 és 165 centis (55 és 65 inch) OLED TV paneleket gyártanak. A HDGuru az IHS piackutatóra hivatkozva azt közli, hogy az LG Display kezdi jelentősen felpörgetni a 165 centis (65 inch) OLED panelek gyártását 2016 második negyedévében. Ennek célja, hogy más TV gyártókat is el tudjanak látni OLED TV panelekkel.

A OLED TV-ket már kínáló kínai TV gyártók és Panasonic mellett az európai Loewe, Metz és Philips választékában is lesz már idén OLED TV. A Bang & Olufsen első OLED TV-je várhatóan 2017-ben jelenik meg.

Kapcsolódó linkek:

Loewe: az első OLED TV-k a kínálatban
LG: a 2016-os OLED TV-k jellemzői és árai
LG: 100.000 óra az OLED TV-k élettartama
Philips: 2016-ban lesz OLED TV, de 3D TV már nem
LG: 2016 végére megfizethetőbb OLED TV-k is lesznek
LG: 2016-os 4K OLED TV-k HDR és Dolby Vision támogatással
LG: 2.500 milliárd Ft-os beruházással épül az új OLED gyár
LG: feltekerhető OLED TV mutatkozik be a CES 2016-on
LG: OLED képernyők a nem is túl távoli jövőnek
Panasonic TX-65CZ950: az új 4K Ultra HD HDR OLED TV
LG: nagy összegű beruházás hajlékony OLED gyártásba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .