LG: OLED képernyők a nem is túl távoli jövőnek

1. Oldal

Még az IFA-n mutatta be az LG a „jövő képernyőit”, melyek mindegyike OLED, és van köztük 282 centis (111 inch) hullámot formáló, mindkét oldalán képet megjelenítő és csupán 0,97 mm vastag.


Az LG számos OLED koncepciót mutatott be a berlini IFA 2015 kiállításon, bizonyítandó hogy ezen típusú képernyők közelebb vannak a megvalósuláshoz, mint sokan gondolják. Dr. Sang Beom Han az LG Display ügyvezetője azt ígérte: „az OLED forradalmasítja az emberek életét”.

LG_Wave_OLED.jpg
A kiállítás középpontjában a mindkét oldalán képet megjelenítő 282 centis (111 inch) „Wave” OLED képernyő állt, ami oldalanként három-három 164 centis (65 inch) görbülő 4K OLED panelból lett összeállítva, ami látszik is azok összeillesztésénél. Azt nem tudni, hogy mire lehetne egy ilyen képernyőt használni, de az LG szerint, ez az OLED technológia rugalmasságát és sokoldalúságát hivatott kifejezni.

LG_Wallpaper_OLED.jpg
Sokkal több gyakorlati haszna lehet viszont a korábban már bemutatott rendkívül vékony (csak 0,97 mm), könnyű (1,9 kg) és hajlékony „wallpaper”, azaz tapéta OLED képernyőnek, amit mágnesekkel lehet csak a falra tapasztani. Az LG Display ügyvezetőjének elmondása szerint nemsokára megvásárolható lesz a wallpaper TV.

LG_ketoldalas_OLED.jpg
Két 139 centis (55 inch) kétoldalas OLED képernyő is szerepelt a kiállításon, melyek vastagsága csupán 5,3 mm és csak 12 kilogrammot nyomnak. Ezek akár üzletek belső terében „digital signage”, azaz digitális plakát funkciót is betölthetnének.

Az LG nemrég jelentette be, hogy a vállalat 8,5 milliárd dollárt (kb. 2.350 milliárd Ft) fog költeni OLED fejlesztésre és gyártásra az elkövetkező három évben. A cég egyértelmű üzenetet akar küldeni a fogyasztóknak, most akarja felpörgetni az OLED TV gyártást, hogy csökkentse az árakat, de az OLED ennél sokkal többre képes. A bemutatott képernyők nem 10 év múlva, hanem sokkal hamarabb megvásárolhatóak lesznek.

Alább megtekinthető Dr. Sang Beom Han az LG Display ügyvezetője IFA 2015-ön elhangzott indító előadásának összefoglalója.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

LG: a világ első HDR képes 4K OLED TV-je az IFA 2015 kiállításon
LG: bővül az OLED TV kínálat
LG: nagy összegű beruházás hajlékony OLED gyártásba
LG: 65% az UHD OLED panelek gyártási kihozatala, de 85% a cél
LG: itt az 1 mm-nél vékonyabb OLED képernyőpanel
LG: ütemterv szerint 2017-re kész a feltekerhető OLED TV
LG: nagy változást hoznak a hajlékony OLED képernyők (Videóval)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .