LG: ismét csökken az OLED TV ára

1. Oldal

Az LG immár másodszor csökkenti jelentősen 140 centis hajlított OLED TV-je árát, ami így a kezdeti 15.000 dollárról 7.000 dollár alá kerül, és egyre gazdaságosabban gyártható a javuló panelkihozatal révén.

Amikor a múltév júliusában először hazai piacán kívül is meg lehetett vásárolni, az LG hajlított OLED TV-je még 15.000 dollárba került (kb. 3,4 millió Ft). Augusztus végétől már 10.000 dollárért (kb. 2,3 millió Ft) kínálták a készüléket Észak-Amerikában, és Európában is kapható lett az LG 55EA980V 9.000 euróért (kb. 2,8 millió Ft). A novemberi magyarországi sajtóbemutatón ismertté vált annak 2.999.990 Ft-os bruttó itthoni ajánlott fogyasztói ára is, aminél az most már kerek egymillió forinttal olcsóbban is megvehető.

OLED_hajlitott_LG.jpg
Az LG most másodszor, immár az induló ár fele alá, azaz 7.000 dollárra (kb. 1.6 millió Ft) csökkenti az OLED TV árát az USA-ban, pontosabban a 8.000 dolláros árhoz egy azonnali 1.000 dolláros visszatérítés ad.

Az LG mostanra szinte egyeduralkodóvá vált az egyelőre szerény keresletet nem mutató OLED TV piacon. A CES 2014 kiállításon a márka új, olcsóbb és immár 4K Ultra HD OLED TV-ket mutatott be, amelyek ősszel már forgalomba is kerülhetnek.

A Samsung OLED TV-jében használt valódi RGB (vörös, zöld és kék) szerves fénykibocsátó diódák helyett az LG által alkalmazott WRGB OLED technológia nyilvánvalóan jobb választásnak bizonyult. Az utóbbival az LG versenytársánál gyorsabban tudja csökkenteni a gyártás költségét illetve felfuttatni a termelést. Úgy tűnik az LG most már elég panelt tud előállítani ahhoz is, hogy kínai készülékgyártónak is tudjon szállítani.

Források szerint kezdetben az OLED panelgyártás kihozatala 10-20% volt, vagyis tíz a gyártósorról lejövő panel közül csak egy-kettő volt használható eladásra szánt készülékben. Mostanra ezt az arányt az LG-nek sikerült közel 70%-ra feltornásznia, míg a Samsung még csak 40-50%-nál tart.

Kapcsolódó linkek:

Kevés új OLED TV a CES 2014-en
LG: új 4K Ultra HD OLED TV-k a CES 2014-en
Kész az olcsóbb OLED TV képernyőket gyártó berendezés
LG: Magyarországon az első LG ívben hajlított OLED TV
Európában is kaphatóak az első hajlított OLED TV-k
LG és Samsung hajlított OLED TV-k az USA-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .