LG: új plazma panelek 30.000:1 kontrasztaránnyal

1. Oldal

Az LG Electronics (LG) az október végén Yokohamában megrendezett FPD International 2007 síkpaneles képernyőket felvonultató kiállításon mutatta be a szerintük „a világ legmagasabb, 30.000:1 kontrasztarányú plazmapaneljét”.
A síkképernyők piacán meghatározó LG új, G Platform elnevezésű HD és teljes HD felbontású plazma TV paneljei a gyártó által kiadott sajtójelentés szerint: „30.000:1 kontrasztarányt kínálnak, ami kétszerese jelenlegi paneljeik 15.000:1 kontrasztarányának. A G Platform panelek a teljes spektrumban kivételesen valósághű színeket köztük mély feketét képesek reprodukálni, 20 százalékkal csökkentett tükröződéssel”. Az LG a javított színreprodukciót a panel színes foszforainak optimalizálásával és dielektrikumok felhasználásával éri el.

LG_G_platform_PDP.jpg
A PAL szabványt alkalmazó piacokra kerülő készülékekben 100 Hz-es képfrissítést nyújt a képfeldolgozó technológia, és „ergonómiailag tudatosan maximalizált a nézéskomfort”. Ez azt jelenti, hogy a G Platform a kontúrzajok kiküszöbölésével és a fényerő valamint a kontrasztarány aktuális nézési környezethez optimalizálásával gátolja a szem megerőltetését elfáradását. Ugyancsak a sajtójelentés szerint „ezek a panelek az iparág legcsendesebbjei”, és a „velük felszerelt plazma TV-k 2007. negyedik negyedévétől kaphatóak.” Bár már alaposan benne vagyunk az említett negyedévben, de egyelőre nem tudni kapható modellekről.

A panelek egyébként 81centis (32 inch), 107 centis (42 inch) és 127 centis (50 inch) HD TV-kben éppúgy megtalálhatóak lesznek, mint 127 centis (50 inch) és 152 centis (60 inch) teljes HD modellekben.

Kapcsolódó link:

A plazma TV gyártás jelentős költségcsökkenése várható
LG: jön az új BH200 Blu-ray Disc/HD DVD lejátszó
LG: új LCD TV-k megfizethető áron
LG: európai LCD gyártóközpont nyílt Lengyelországban
LG és Samsung: versenytársakból szövetségesek a japán és kínai riválisok ellen
A Hitachi plazma szabadalmai miatt perli az LG-t
Az LG felhagy a plazma TV üzlettel?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .