Sony: jelentős összeg OLED paneltechnológiára

1. Oldal

A Sony 22 milliárd yent (kb. 37 milliárd Ft) költ majd közepes és nagyméretű szerves fénykibocsátó diódás, azaz OLED panelek gyártási technológiájának kifejlesztésére.
A Sony egyedüli gyártóként már november óta kínál Japánban OLED TV készüléket, az XEL-1-et, mely 200.000 yenes (kb. 330.000 Ft) árával és 28 centis (11 inch) képátlójával sem olcsónak, sem nagyképernyősnek nem mondható.

Sony XEL-1
Sony XEL-1


De ennek a készüléknek mindössze 3 mm-es vastagsága és kiváló kontrasztarányú képe sokakat lenyűgöz. A saját fényt kibocsátó OLED technológiával sokkal kevesebb teljesítményigénnyel állítható elő a kép, mely ráadásul rendkívül gyors válaszideje révén tökéletesen adja vissza a gyorsan mozgó képeket is.

A nagyobb méretű OLED panelek előállítása azonban jelenleg technológiailag elég nehéz, ezért érthető, hogy a Sony most jelentős forrásokat szán e műszaki probléma megoldására. Bár a cég bejelentése nem részletezi, de feltételezhető, hogy a megcélzott közepes képméret a 80 cm körüli, a nagyméretű pedig 120 cm körüli képátlót jelenthet.

Kapcsolódó link:

OLED: új technológiai megoldással megduplázott élettartam
79 centis AM OLED panelt fejlesztett ki a Samsung SDI
A Toshiba későbbre halasztotta OLED TV-je piaci megjelenését
Sony: az első OLED TV decemberben kerül piacra
2012-től már versenyre kel az OLED TV az LCD TV-vel
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .