LG LH9000: új LED háttérvilágítású LCD TV az IFA 2009-en

1. Oldal

Az LG Electronics berlini IFA 2009 kiállításon bemutatkozó lokálisan szabályozható LED háttérvilágítású LH9000 LCD TV-k magas kontrasztarányú képet, helytakarékos kialakítást és energiatakarékos működést ígérnek.
LG_LH9000.jpgAz LH9000 LCD TV-k teljes 1080p felbontású paneljei mögött a háttérvilágítást több száz LED egység adja. Ezek fényerejét a képtartalomtól függően külön-külön szabályozva a készülék mély feketét és magas, a gyártó által 5.000.000:1 dinamikus kontrasztarányt ígér. A gyors mozgások elmosódását csökkenti, és így a mozgásfelbontást javítja a gyártó TruMotion 200Hz képinterpolációs és képfrissítési technológia. A készülék képének beállítását „Képvarázsló” (Picture Wizard) funkció könnyíti meg.

A jobb képminőségen mellett a LED háttérvilágítás további előnye, hogy a hely- és energiatakarékos is egyben, s így az LH9000 vékonyabb és a környezetet is kevésbé terheli. A gyártó „Smart Energy Saving Plus” technológiája szabályozza a TV-k energiafogyasztását, az intelligens adaptív fényérzékelő pedig önműködően a helyiség megvilágításához optimalizálja a képbeállításokat.

Az LH9000 USB 2.0 portján keresztül kép és hang médiafájlokat valamint DivX HD videókat is lejátszik, és persze HDMI bemenetein keresztül csatlakoztatható hozzá Blu-ray lejátszók, játékkonzol, illetve kábeles vagy műholdas vevődekóder is.

Az LH9000 2009 szeptemberétől már kapható.

Kapcsolódó linkek:

OLED: 38 centis LG OLED TV novembertől Dél-Koreában
Formatervezési elismerések az LG DVS450H DVD lejátszónak
LG BD390: az egyik első DivX HD-t is kezelő Blu-ray lejátszó
LG LH7000: továbbra is elegáns, de karcsúbb az új Scarlet LCD TV
LG PS8000: új, teljes HD felbontású plazma TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .