LG MAGNIT: 118 hüvelykes 4K Micro LED képernyő „csak” 85M Ft

Már van egy kisebb LG MAGNIT Micro LED „házimozi képernyő”, ami 299 centis (118”), de továbbra is brutálisan drágán.


Legutóbb még arról adtunk hírt, hogy az LG és a Bang & Olufsen partnerként együtt kínálják a MAGNIT 4K 345 centis (136”) Micro LED képernyőt a Beolab 90 adaptív hangsugárzókkal. Most a 2023 CEDIA Expo alkalmával jelentette be az LG Electronics USA az új „LG MAGNIT 4K Micro LED residential display”, vagyis lakótéri képernyő 118 hüvelykes, azaz majd 3 m képátlójú változatát.

LG MAGNIT-118_hüvelyk_229_cm

A 237.000 $ (kb. 85 millió Ft) áron kínált új, kisebb LG MAGNIT 299 centis (118”) képernyő LED-ek alkotta képpontjainak 0,6 mm-es pixelosztását és úgymond „chip-on-board” LED technológiáját – ami azt jelenti, hogy a képernyőt kisebb a LED chipeket tartalmazó áramköri lapok moduljaiból állítják össze – a szakma inkább mini LED-nek tekinti, semmint nagyobb pixelsűrűségű Micro LED-nek.

A 120 Hz képfrissítésű display 250 nit (cd/m2) fényességét úgymond a különféle tartalmak beltéri otthoni környezetben való megjelenítésére optimalizálták, „kiváló teljesítményt és láthatóságot biztosítva még napsütötte helyiségekben is”. A képernyőt állítólag úgy tervezték, hogy képes legyen a nagy dinamikatartomány és több árnyalati részlet megjelenítésére, a benne dolgozó LG α9 4K AI processzor pedig a mesterséges intelligencia mély tanulási technológiát használva tökéletesíti a képminőséget a szoba körülményei alapján.

Az egyszerű installáció érdekében két kabinetből álló képernyő állványra vagy fali tartóval telepíthető. A beépített 50 wattos hangszórópár mellett a WiSA támogatás révén olyan vezeték-nélküli hangsugárzók csatlakoztathatóak hozzá, mint a Bang & Olufsen Beolab 50. A CEDIA Expo 2023 kiállításon ezeket együtt mutatták be az LG MAGNIT képernyővel.

Kérdéses, hogy az LG MAGNIT 299 centis (118”) képernyője Európában forgalomba kerül-e, és ennek nem elsősorban brutális ára az oka. Ez és a hasonló készülékek ugyanis a hatalmas kép előállítása közben jellemzően több ezer wattot fogyasztanak, így nem képesek teljesíteni a forgalmazás feltételéül szabott szigorú EU-s energiahatékonysági követelményt.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .