LG SIGNATURE OLED M3: „forradalmi” TV vezeték-nélküli kép- és hangátvitellel

A 246 centis (97”) LG OLED M3 TV az akár 4K/120Hz-es videót és audiót vezeték-nélkül továbbító Zero Connect technológiával a szabad térelrendezést szolgálja.


A 2023-as LG OLED TV-k kínálata a gyártó szerint a „forradalmian új” SIGNATURE OLED M3 készülékkel bővül, ami egyelőre csak a jelenlegi legnagyobb, 246 centis (97 hüvelykes) képernyővel kapható. A CES 2023 alkalmával bemutatott TV máris elnyerte a kiállítás innovációs díját (display és beágyazott technológiák kategóriákban), valamint a Consumer Technology Association (CTA) Mark of Excellence (MoE) Awards, azaz kiválósági díját.

A cég sajtóközleménye szerint: „A forradalmian új OLED TV M3 kiváló kép- és hangminőséget, valamint nagyobb telepítési és csatlakoztatási rugalmasságot kínál. Az LG vezeték-nélküli megoldása a legmodernebb technológiákat használja ki, hogy megbízható kép- és hangátvitelt biztosítson az M3 sajátfényt kibocsátó OLED képernyőjéhez – így a felhasználók 4K 120 Hz-en élvezhetik a tartalmakat és a tiszta, éles hangot, kiesés vagy minőségromlás nélkül,”

LG OLED97M3 Lifestyle

A fenti kép közepén, az asztalon látható fekete különálló Zero Connect doboz tehát vezeték-nélkül továbbítja a hangot és az akár 4K120 képminőségű videót a 246 centis (97 hüvelykes) OLED képernyőre. Az LG szerint ez világelső megoldás, de persze a doboz és a képernyő tápellátása továbbra is kábelen keresztül történik.

A doboz és a képernyő közötti nagyjából 10 méteres hatótávolságú megbízható vezeték-nélküli adatátvitelt egy azt dinamikusan optimalizáló eljárás tartja fenn. Ennek működéséről az LG közleménye azt írja : „A zökkenőmentes adatátvitel érdekében a cég kifejlesztett egy algoritmust, ami rögtön azonosítja az optimális átviteli útvonalat. Az algoritmus az átviteli hibák vagy zavarok minimalizálásában is segít, mivel képes felismerni a közvetlen környezet változásait – például a szobában mozgó embereket vagy háziállatokat – és ennek megfelelően váltani az útvonalat. Emellett a maximális jelerősség érdekében a doboz antennája könnyen elforgatható és/vagy megdönthető, hogy igazodjon a TV helyéhez.’

A doboz több csatlakozóval, köztük HDMI 2.1 portokkal is rendelkezik, és a képernyő mellett kompatibilis soundbar hangrendszerhez is vezeték-nélkül kapcsolódhat.

LG OLED97M3 állványon

Az LG elnevezésével „One Wall Design” arra utal, hogy a 246 centis (97 hüvelykes) OLED képernyő egy integrált konzollal a falhoz simulva szerelhető fel. A fenti képen az is látható, hogy egy alkalmas padlóállvány is kapható a képernyőhöz.

Az LG OLED M3 képernyőjének WOLED panelje viszont nélkülözi az LG G3 széria kisebb képméretű készülékeinek Brightness Booster Max technológiáját, vagyis a Micro Lenses Array (MLA), azaz a mikrolencsékkel megvalósított „fénykontrolláló architektúrát”.

A LG egyelőre nem közölte, hogy mennyibe fog kerülni a 246 centis (97 hüvelykes) M3, de minden bizonnyal elég drága lesz, tekintve, hogy a jelenlegi ugyanekkora G2 készülék listaára 25.000 € (kb. 10M Ft).

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .