Panasonic: idehaza is bemutatkoztak a 2013-as TV-k

1. Oldal

A hazai szaksajtónak is bemutatkoztak a Panasonic 2013-as új Smart VIERA plazma és LED LCD TV-k, bennük a kettős tuner, az új My Home Screen (saját kezdőképernyő), Swipe & Share és Voice Interaction (hangutasítással vezérlés) funkciókkal.


A Panasonic idei Smart VIERA plazma TV-iről és LED/LCD TV-iről valamint azok új funkcióiról már beszámoltunk.

Panasonic_My_Home_Screen.jpg
A Panasonic közzétett néhány videót az új TV-k funkcióiról, amelyek segítenek jobban megérteni azok működését.

A „My Home Screen”, azaz saját kezdőképernyő egy olyan kezelőfelület, amely a felhasználó személyes érdeklődésének megfelelő tartalmak és alkalmazások gyűjteménye. A kamerával rendelkező készülékek arcról felismerve a felhasználót előhívja annak saját kezdőképernyőjét.

A Panasonic különböző lehetőségeket kínál a TV-i és a felhasználók okostelefonja, táblagépe közötti kommunikációra. A Viera Remote Android/iOS alkalmazással nemcsak vezérelhetőek a TV-k, de a „Swipe & Share 2.0” (dobd át és oszd meg) technológiával videók, fotók és weboldalak oszthatóak meg hálózaton át egy mozdulattal az említett mobileszközök és a TV képernyője között.

HTMLON
HTMLOFF

A Panasonic TV-k nemcsak a távirányítójukkal és mobilalkalmazással vezérelhetőek, de a „Voice Interaction” funkció révén beszédhanggal is. A TV-vel való kommunikáció részeként egyrészt hangutasításokat, keresőszavakat mondhatunk el a készülékeknek, azok pedig ugyancsak hangüzenetekkel reagálhatnak is, de magyarul sajnos mindez egyelőre még nem működik. A készülékek arcfelismerésre és ennek megfelelő információk mutatására is képesek.

HTMLON
HTMLOFF

Egy másik új funkciója a csúcsmodelleknek a két HD tuner, ami lehetővé teszi, hogy egy csatornát nézzünk, miközben egy másikat felvegyünk, vagy egy műsort átküldjünk egy másik képernyővel rendelkező hálózatra csatlakozó készülékre, miközben egy másikat nézünk.

HTMLON
HTMLOFF

A videók egyelőre csak angol nyelvű változatban elérhetőek, de állítólag készül magyar feliratos változatai.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: nem fejlesztik tovább a plazmapaneleket
Panasonic: íme, a 2013-as Blu-ray lejátszók
Panasonic: a 2013-as csúcskategóriás TV-k két tunerjéről
Panasonic: íme, a 2013-as VIERA LED/LCD TV-k
Panasonic: íme, a 2013-as VIERA plazma okos TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .