LG Miraclass: az új Cinema LED képernyő moziknak

A vetítő kiváltására ajánlja az LG Miraclass márkájú moziképernyőjét, LED technológiával, 4K felbontással már 14 négyzetméter képmérettől.


Ahogy a Samsung és a Sony, úgy az LG is azon igyekszik, hogy a filmszínházak vetítőtermeiből kiszorítsák a vetítőgépeket és vetítővásznakat, s helyükbe LED képernyőket telepítsenek. Az ezen „D-Cinema Direct View Displays” elnevezésű képernyőkre vonatkozó HDR D-Cinema specifikáció 2018. óta kész, és már több mint két éve működött az LG LED Cinema Display technológiájával felszerelt első mozi Tajvanon.

LG Miraclass

Az LG sajtóközleménye szerint: „A LED mozivásznak viszonylagos újdonsága ellenére az LG LED-alapú képernyői már megtalálhatók számos nagy moziláncban világszerte, és további installációk készülnek Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában. Spanyolországban nemrég telepítettek LG Miraclass képernyőt a vilanovai Odeon Multicines moziba, és hamarosan továbbiak érkeznek a madridi és barcelonai Odeon Multicines mozikba.”

A Miracle (csoda) és a Class (osztály, karegória) szavak összevonásából alkotott „Miraclass” a gyártó szerint a nézőközönség elmerülésének érzését fokozó „hihetetlen képminőséget” hivatott kifejezni.

Az új LG Miraclass jelenleg négy termékcsaládból áll, amelyek 4K/2K felbontású és különböző 14 és 101 négyzetméter közötti méretű képernyőt alkotnak. Az 5,12  x 2,7 méteres (14 négyzetméteres) LDAA025-1 (2K) és LDAA012 (4K) képernyők jó választást kínálnak az elmúlt években egyre népszerűbb kis férőhelyszámú vetítőtermek számára. A Miraclass képernyők kompatibilisek a Dolby IMS3000 integrált médiaszerverrel, prémium minőségű képet és hangot garantálva a mozi közönségének.

LG Miraclass_2

Minden Miraclass képernyő SMD szerelt LED-ekből álló modulokból épül fel. A kontrasztarány ≥4000:1, színenként 24 bites a színfeldolgozás, a DCI P3 szabványnak megfelelő a reprodukált színtér, 48(DCI) /100 / 130 / 260 / 300 nit (cd/m2) a beállítható kalibrált képfényesség és 24, 25, 30, 48, 50, 60, 144@3D Hz lehet a képfrissítési gyakoriság.

A hasonló LED képernyők mozikban való alkalmazása elősegítheti a mikro LED (MicroLED) TV-k fogyasztói elfogadását és hozzájárulhat azok fejlesztésének felgyorsításához is. Az LG Miraclass – melynek 14 m2-es modellje is 465 kg-ot nyom és 9700W-ot fogyaszt 300 cd/m2 illetve nagyjából 4000W-ot 48 cd/m2 csúcsfényességnél – nem igazán alkalmas házimozikban való alkalmazásra.

Továbbiak tudnivalók az LG Miraclass weboldalán.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .