LG: kész az első mozi a cég LED Cinema Display technológiájával

Az LG LED Cinema Display technológiájával felszerelt első mozi Tajvanon nyílik Dolby mozi szerverrel, Dolby Atmos hanggal, a vetítőt LED moziképernyővel felváltva.


A világ első LED technológiájú moziképernyőjét még 2017 júliusában helyezték üzembe, és azóta már a világ számos mozitermében működik Samsung Onyx Cinema LED óriásképernyő. A Sony is jó ideje kínálja már hasonló célra Crystal LED moduláris képernyőjét.

Most már az LG is túl van első LED Cinema Display moziképernyője telepítésén, ami a Dolby és a legnagyobb tajvani mozilánc, a Showtime Cinemas együttműködésével valósult meg. Az új moziterem egy teljes Dolby Atmos mozihangrendszert is tartalmaz.

Az LG szerint a hagyományos vetítő óriási moduláris LED képernyővel való felváltásával a feleslegessé váló vetítőhelyiség helyére is ülések rakhatóak be, ezzel optimalizálva a térfelhasználást és maximalizálva a bevételt.

Az LG LED Cinema LAD033F moduljaiból felépülő 14 méter széles és 7,2 m magas 4.096 x 2.160 képpont (4K DCI) felbontású képernyő 4.000:1 (minimum) kontrasztarányú, 48 cd/m² (DCI minimum) fényességű és DCI-P3 színterű képet állít elő, élettartama (azaz a LED fényességének feleződése) 100.000 óra.

A LED-es moziképernyőkkel sokkal fényesebb képet lehet előállítani mint vetítővel, ugyanakkor sokkal jobb kontrasztarány érhető el velük lehetővé téve a valódi nagy dinamikatartományú mozikép előállítását. Erre alapozva a digitális mozik szabványainak kidolgozására alapított DCI (Digital Cinema Initiative) 2018 novemberében már megkezdte az úgynevezett „D-Cinema Direct View Displays” alapú HDR D-Cinema első specifikációjának véglegesítését.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .