LG OLED TV: 2024-ben már 144Hz VRR támogatással?

A LG OLED TV-k 2024-es B4, C4 és G4 szériái közül az utóbbi kettő a 120Hz helyett már támogatja a 144Hz-es HDMI VRR-t, ha hihetünk az AMD FreeSync TV-s adatbázisának.


A januári CES 2024 kiállításon mutatja be az LG Electronics (LG) is jövő évi TV-it. A közelgő esemény alkalmával kiosztott, a kiállítás legjobb innovációinak járó díjak közül 15-öt érdemelték ki az LG TV-i. Ebből 12-őt az OLED TV-k kaptak immáron a tizenkettedik egymást követő évben érdemelve ki ezt az elismerést.

Az új készülékekről már kezdenek kiszivárogni információk. Hírlik, hogy a META technológiájú mikrolencse réteggel („Micro Lens Array” röviden MLA) rendelkező OLED TV panelek újabb generációja a 2024-es G4 széria modelljeinek még nagyobb képfényességet biztosít majd, de kiderült még valami.

LG játék

Az AMD FreeSync minősítésű TV-ket felsoroló adatbázisában idei szeptemberi és októberi dátumokkal megjelentek az LG FreeSync Premium szintű OLED48B4, OLED55C4 és OLED77G4 modellszámok, melyek közül az utóbbi kettő 40 – 144Hz közötti változó képfrissítési gyakoriságra (VRR) képesek HDMI bemeneten keresztül.

Az LG eddigi OLED TV-i a maximum 120Hz-es VRR-t támogatták, mivel ezek paneljének ez a legnagyobb képfrissítési frekvenciája. A Samsung és a TCL jelenlegi csúcsmodelljei által biztosított 144Hz-es képfrissítés tipikusan a PC-játékokhoz lehet szükséges, a játékkonzolok nem támogatják azt.

A koreai média értesülései szerint az LG jövőre leváltja a jelenlegi Alpha 9 (α9) videó- és hangfeldolgozó processzort. Az új Alpha 10 (α10) processzorgeneráció erős neurális feldolgozó egységgel (NPU) rendelkezik majd, ami a gépi tanulási algoritmusok gyorsítását jellemzően prediktív modelleken, például mesterséges neurális hálózatokon való működés révén éri el.

LG C4 és G4 teszten
Balra 55″ LG C4, jobbra 77″ LG G4; A kép forrása: safetykorea.kr

A termékbiztonságot tanúsító koreai szervezet weboldalán fellehető adatbázisból származnak a fenti képek, amelyek az LG 139 centis (55 hüvelykes) C4 és a 195 centis (77 hüvelykes) G4 OLED TV-kről készültek természetesen nem kedvcsináló céllal, amit jól jelez, hogy még a kéznyomokat sem távolították el képernyőkről a fotózás előtt.

A képek alapján gyanító, hogy a nagyobb képfényességű, jobb fényhatásfokú és láthatóan más tükröződésmentes bevonattal rendelkező MLA OLED panelt ismét csak a G4 széria készülékei kapják meg, a C4 modellek nem. Látható, hogy a két képernyőről másként verődik vissza a fény.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .