JVC: új DR1-es sorozatú teljes HD felbontású LCD TV-k

1. Oldal

A JVC új teljes 1080p HD felbontású DR1 sorozatú LCD TV-i kiváló képminőségét a DynaPix HD Picture Engine képfeldolgozás garantálja, az energiatakarékos működést pedig az alacsonyfogyasztású LCD panel és az ECO üzemmód biztosítja.
A JVC 106, 94 és 82 centis képméretű LT-42DR1BU, LT-37DR1BU és LT-32DR1BU LCD TV-k letisztult fényes fekete kerettel rendelkeznek, melyek egyetlen dísze a gyártó logója alatt kéken világító háromszög. A képernyő elforgatását biztosító asztali állványt újszerű módon négy irányba kinyúló lábak alkotják.

Az új készülékekbe épített „ECO” LCD panelek teljes 1920 x 1080 pixel HD felbontásúak, 6,5 msec. válaszidejűek és akár 500 cd/m² fénysűrűség előállítására is alkalmasak. A hagyományos hidegkatód lámpás háttérvilágítás mellett is alacsony teljesítményfelvételt ígér a gyártó. A specifikált dinamikus kontrasztarány a két nagyobb készüléknél 25.000:1, a 82 centis modell esetében 40.000:1. Mindhárom új modell megfelel a HD-ready 1080p megjelölés követelményeinek.

A készülékek energiafogyasztása a panel háttérvilágításának külső fényviszonyoknak megfelelő szabályzásával csökkenthető. Ezt utóbbit teszi az „ECO Mode” funkció, a „Radio Mode”, pedig teljesen ki is kapcsolja az LCD háttérvilágítást rádiócsatornák hallgatásakor.

JVC_DR1.jpg
A DR1 sorozat készülékeiben a gyártó nagy tudású DynaPix HD Picture Engine képfeldolgozó technológiája működik. Ez az xvColour és Deep Color színjeleket is kezelő valódi 12 bites RGB színfeldolgozás és a bejövő, komponensenként 8 bites színjelet 12 bitesre alakító „Real Bit Driver” felkonvertálás révén finomabb színárnyalatok megjelenítését teszi lehetővé. Az intelligens színmenedzsment funkció, a digitális és MPEG zajcsökkentés, valamint a természetes képrészletek fokozása tovább javít a képminőségen.

Az új modellek két hangsugárzójával „3D Cinema Surround” térhangzás előállítására is képes.

Az új készülékek három HDMI bemenete HDMI-CEC kompatibilis, és van komponens videó, PC bemenetük, valamint 2db SCART csatlakozójuk és optikai digitális audiokimenetük is. Az USB 2.0-ás csatlakozón keresztül JPEG és MP3 megtekintése illetve megszólaltatása lehetséges.

A DR1 sorozat készülékeibe csak MPEG-2 DVB-T tunert építenek. Az április során idehaza is megjelenő modellek ára egyelőre ismeretlen.

Kapcsolódó linkek:

JVC: jönek a 2. generációs DV sorozatú Super Slim LCD TV-k
JVC: új LCD monitor nagy színhűségű digitális fényképekhez is
JVC XV-BP1: a gyártó első Blu-ray lejátszója márciustól kapható
JVC: szuper-vékony LCD technológiai fejlesztés
JVC: a következő LCD TV generáció fejlesztései

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .