LG S95QR: az új csúcs soundbar center felfelé sugárzó hangszóróval

A CES 2022 kiállításon mutatkozik be a 9.1.5 csatornás LG S95QR, ami az első soundbar center felfelé sugárzó hangszóróval.


A CES 2022 kiállításon az LG egy sor „soundbar” hangrendszert készül bemutatni, melyek csúcsán az idei SP11RA-t felváltó 810W összteljesítményű 9.1.5 csatornás háromdimenziós térhangzást ígérő S95QR áll.

LG S95QR soundbar

A cég bejelentése szerint az LG S95QR: „a tisztaság javítása és a hangtér kibővítése, a tökéletes valósághűség érdekében öt (három a hangprojektoron és kettő a külön hátsó hangsugárzókban) felfelé sugárzó csatornával, közte a világ első center felfelé lövő hangszórójával rendelkezik. Az LG Soundbar tökéletes választás a filmek szerelmeseinek, akik szeretnék feldobni az otthoni moziélményt, a center felfelé sugárzó hangszóró tisztább dialógusokat biztosít és még magával ragadóbbá teszi a Dolby Atmos és DTS:X tartalmakat. Az IMAX Enhanced révén pedig a felhasználók lenyűgöző háromdimenziós hangzást élvezhetnek a kompatibilis tartalmak nézésekor.”

Az LG szerint az S95QR legjelentősebb fejlesztései az új hangszóró-meghajtók, a hangszórókamrák és a megnövelt teljesítményű mélynyomó. A továbbfejlesztett vezeték-nélküli hátsó hangsugárzókba a tavalyi négy helyett 2022-re hat (négy előre/oldalra, két felfelé sugárzó) hangszórót építenek, melyekkel széles, 135 fokos hangtér-lefedettséget tudnak elérni, s így azok nagyobb rugalmassággal helyezhetőek el, ami különösen kisebb helyiségekben előnyös.

Nagyobb lehet a távolság az új soundbar és a hozzá tartozó mélynyomó valamint a hátsó hangsugárzók között az utóbbiakba épített érzékenyebb vevőknek köszönhetően, és a stabilabb vezeték-nélküli kapcsolat kiküszöböli a hang kiesését vagy késését is. Zene módban a Meridian Audio Horizon technológiájával a soundbar a kétcsatornás hangot 7.1 csatornás térhangzásra tudja felkeverni.

Az LG S95QR képes továbbítani a változó képfrissítési gyakoriságú (VRR) és automatikus alacsony késleltetésű módot (ALLM) jelző jeleket, de a 4K 120Hz HDR videókat nem. Ez utóbbi ellenére a jeltovábbító HDMI be- és kimenetek az új szabályok szerint már hirdethetőek HDMI 2.1-ként, de érdemes inkább a TV HDMI eARC csatlakozásával összekötni.

A Google Assistant, az Amazon Alexa és más beszédhangot értő asszisztensek segítségével okos eszközökön keresztül vezérelhető az új soundbar hangereje, váltható a hangmódja és kontrollálható a zenei streaming. Ehhez meg kell venni az opcionális LG WOWCAST Wi-Fi audió adaptert, amin át veszteségmentes sokcsatornás audió is továbbítható.

Kompatibilis LG TV-hez csatlakoztatva az új soundbar is beáll a TV AI Sound Pro funkciója által választott hangmódba, hogy minden tartalmat optimálisan szólaltasson meg. A kereszt-kompatibilitás lehetővé teszi, hogy az LG TV-k tulajdonosai egy távirányítóval kezeljék a TV-t és a hangrendszert. A továbbfejlesztett AI Room Calibration funkcióval pedig az S95QR a helyiség méreteit elemezve igazíthatja a megszólaltatott hangot, elsősorban az alacsonyabb frekvenciák pontosságát javítva.

Az LG S95QR várható piaci megjelenését és árát még nem tudni.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .