LG: teljes képernyős webOS a 2019-es OLED és LCD TV-knek is

Az LG egy firmware-frissítés révén világszerte elérhetővé teszi a teljes képernyős webOS kezelőfelületet bizonyos 2019-es OLED és LCD TV-in.


Miután májusban az LG bevezette a teljes képernyős webOS kezelőfelületet a 2020-as OLED és LCD TV-ken a márka a 05.40.09-es firmware-verzióval kiterjeszti a nyitóképernyőt megváltoztató frissítést a 2019-es B9 OLED valamint UM és SM8/SM9 NanoCell LCD TV-szériákra is. A frissítés ugyanakkor még nem kész a 2019-es felsőkategóriás C9, E9, W9 OLED TV-khez.

LG webOS 2019

A korábbi, a képernyő alján megjelenő menüsorokat felváltó teljes képernyős webOS nyitóképernyő hasonlóan néz ki, mint a webOS 6.0 felhasználói felülete.

A 2020-as modellek frissítése kapcsán a FlatpanelsHD-nak nyilatkozó David Seperson, az LG Korea marketing- és kommunikációs igazgatója azt mondta: „Kérdésére válaszolva, az LG mindig is arra törekedett, hogy támogassa TV-it még jóval azután is, hogy a fogyasztók megvásárolták azokat. A webOS 5.0 jelenlegi frissítésének célja, hogy javítsa a használhatóságot/navigációt azok számára, akik az új verziót választják.”

Az LG döntése, hogy frissíti webOS-sel rendelkező régebbi generációs TV-it összhangban lehet a cég új stratégiájával, mely szerint úgymond „smart life (okos élet) megoldásokat kínáló vállalattá” kíván fejlődni. Ez a stratégia rendszeres bevételt hozna a fogyasztók otthonában használt aktív eszközökön megjelenő hirdetésekből és hirdetésekkel támogatott szolgáltatásokból.

Ha valaki a 05.40.09-es firmware-verzió telepítése után szeretne a teljes képernyős webOS helyett visszatérni a korábbi alsó menü- és alkalmazássávokhoz azt megteheti elnavigálva az alapbeállításhoz (Beállítások → Általános → Kezdőlap beállítások → Kezdőképernyő stílusa → Alap).

Az LG egyelőre nem közölte, hogy más modelleken is frissíti-e a webOS-t, illetve a jövőben milyen gyakorlatot folytat majd etekintetben. A letisztultabb felülettel és új funkciókkal rendelkező webOS 23 továbbra is kizárólagos marad a 2023-as készülékeken.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .