Casio: nagyfényerejű vetítők lézer és LED fényforrással

1. Oldal

A Casio karcsú, könnyű hordozható XJ-A vetítőiben egy újonnan kifejlesztett környezetbarát (higanymentes) lézer és LED hibrid fényforrás biztosítja a nagy fényerőt.


Napjaink 2000 ANSI lumennél nagyobb fényerejű vetítőiben nagynyomású higany lámpával működnek. Az ezeket kiváltó káros higanytól mentes LED vagy lézer fényforrások igen ígéretes alternatívát jelentenek a projektorok következő generációja számára. Eddig azonban nagy fényerejű zöld LED vagy lézer fényforrást még nem gyártottak nagy mennyiségben. LED-et és lézert csak kisméretű alacsony fényerejű projektorokban használtak.

A Casio sikeresen fejlesztett ki egy teljesen új félvezető alapú fényforrás technológiát, ami a vöröset vörös LED-el, a kéket kék lézerrel, a zöldet pedig zöld foszforral átalakított kék lézerrel állítja elő. A kék lézerfény hullámhosszát és fázisát megváltoztató foszfor eszköz alkalmazásával ez a fényforrás 2000 ANSI lumen feletti fényáram elérésére képes egy egychipes DLP vetítőrendszerben.

Casio_XJ-A.jpg
A csupán 43mm vastag, 2,3 kg-os, mindössze egy A4 lapnak megfelelő méretű XJ-A sorozat vetítői 2000 illetve 2500 ANSI Lumen közötti fényerőt. Az új modellek a bekapcsolástól számított 8 másodpercen belül már teljes fényerejű képet adnak, azonnal kikapcsolhatóak és fényforrásuk élettartama 20 000 óra, ami azt jelenti, hogy használatuk során nem szükséges azt cserélni. A vetítők lencséje nagy látószögű és kétszeres nagyításátfogású. A kínálatban vannak 1280×800 pixel felbontású modellek, USB csatlakozós PC nélküli használható változatok és hálózati kapcsolattal rendelkezők is. Mindegyiknek van akár 1080p videojelet is fogadó HDMI bemenete is.

Kapcsolódó linkek:

Runco: szállítható a LED fényforrású QuantumColor vetítő
Újabb LED fényforrású vetítő a Digital Projection-től
Újabb világelső LED fényforrású 1080p házi-mozi vetítő
Projectiondesign: avelio kroma ReaLED megvilágítással
Sanyo: prototípus lézervetítő kis fókusztávolsággal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .