LG TV-k Intel WiDi technológiával a CES 2012-őn

1. Oldal

Stratégiai szövetségkötésük révén az Intel Wireless Display (WiDi) technológiája bemutatkozik az LG 2012-es TV-iben, amelyek így táblagépek, telefonok és számítógépek képeinek bitfolyamát fogadhatják a vezeték-nélküli kapcsolaton át.
Az Intel 2. generációs Core processzoraiba is beépülő Wireless Display (WiDi) technológiája az akár 1080p felbontású videók bitfolyamának vezeték-nélküli továbbítására szolgál, de a TV készülékekben még nem nyert alkalmazást. Pedig a cél éppen az lenne, hogy a háztartások legfontosabb képmegjelenítője is képes legyen intelligens eszközökről védett képtartalmak vezeték-nélküli kapcsolaton keresztüli fogadására.

LG_Intel_WiDi.JPG
Az Intel és az LG között megkötött megállapodás ezen változtat a következőkben, és a koreai gyártó abban a reménykedik, hogy e téren előnyre tesz szert riválisaival szemben.

Seog-ho Ro az LG vezetője szerint: „Ennek a stratégiai szövetségnek a révén a Cinema 3D Smart TV felhasználók többféle tartalomhoz férhetnek hozzá sokkal kényelmesebb módon. Az Intel WiDi lesz azon számos funkciók egyike, amelyek fokozzák Cinema 3D Smart TV-ink felhasználói kényelmét, tovább differenciálva termékeinket a versenytársakétól.”

A technológia nem korlátozódik az LG televízióira. A cég megerősítette, hogy a WiDi beépül majd a cég más kulcstermékeibe.

Az Intel Korea ügyvezető igazgatója Hee Lee-Sung szerint: „Az Intel azt tervezi, hogy különböző eszközökre terjeszti ki az Intel WiDi technológiát, hogy zökkenőmentes, okosabb használati élményt nyújtson a fogyasztóknak.”

Az együttműködés révén az LG TV-k felhasználói anélkül részesülhetnek az Intel WiDi előnyeiből, hogy külső adaptert kéne vásárolniuk.

Az első LG WiDi Cinema 3D termékek a CES 2012 kiállításon kerülnek bemutatásra.

Kapcsolódó linkek:

Samsung és LG 140 centis OLED TV-k a CES 2012-őn?
IFA 2011: az LG teljes körű új 3D termékpalettát vonultat fel
Intel: új Core CPU-k HD filmletöltés és Blu-ray 3D támogatással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .