LG: új 3D vetítő otthoni felhasználásra is (Frissítve)

1. Oldal

Az LG BX327 3D vetítő tetemes fényerejével és XGA felbontásával elsősorban üzleti célokra használható, de az első olyan projektor, amely v1.4a HDMI bemeneten át mindenféle 3D videojel formátumot megjelenít a mellékelt képzáró szemüveggel.
Az LG Electronics Magyar Kft. régiós projektoreladásokért felelős illetékesétől sikerült mindent megtudni a szeptembertől már idehaza is kapható BX327 univerzális 3D vetítőről. Ez lesz az első olyan vetítő, amely már nemcsak az úgynevezett „Frame sequence” 3D formátumot támogatja, mint az eddig a piacon megjelent „3D Ready” modellek, hanem 1.4a verziójú HDMI bemenete révén a „Top Bottom”, a „Side by Side” és a Blu-ray 3D-nél is alkalmazott „Frame Packing” 3D formátumokat is. A csatlakoztatott Blu-ray 3D lejátszóról illetve 3D kompatibilis grafikus kártyáról érkező 3D képinformációt a mellékelt képzáró szemüveggel sztereoszkóp mozgóképként reprodukálja a vetítő (nem támogatottak viszont 3D bemeneti forrásként az Nvidia 3D Vision valamint a Windows Vista és Windows 7). Sajnos az sem ideális a házi-mozi alkalmazás szempontjából, hogy a projektor nem natív 16:9-es képarányt állít elő.

LG_BX327_BX277_3D_vetíto.jpg
A BX327 natív XGA (1024×768 pixel) felbontású egychipes DLP képelőállítást alkalmaz négyszegmenses (RGBW) színtárcsával és „BrilliantColor” technológiával, s így maximum 3.200 ANSI lumen fényáramot valamint 2.300:1 kontrasztarányt produkál. Az említett fényerősség érték bőségesen elegendő ahhoz, hogy még szokványos irodai megvilágítási körülmények közepette is 2,5 méteres átlójú 3D képet lehessen velük vetíteni, figyelembe véve a képzáró szemüveg fényveszteségét is. A vetítő 230W-os UHP lámpájának élettartama 4000 óra a kisebb fényerőt adó ECO üzemmódban. A függőlegesen 115%-kal emelt képet vetítő manuálisan állítható lencse 1,17-szeres nagyításátfogású.

A vetítő számítógép nélkül is képes USB-s memóriakulcsról PPT, Excel, World, PDF, HWP fájlokat, HD DivX videókat és állóképeket megjeleníteni, illetve a két beépített 5W-os hangszórón MP3 hangállományt valamint a bemenetre csatlakoztatott audiojeleket megszólaltatni. A hátlapon a már említett USB és HDMI mellett, két analóg RGB/YPbPr bemenet, egy ilyen kimenet, kompozit videobemenet, továbbá két be- és egy audiokimenet található. Van RJ45-ös Ethernet és RS-232C vezérlő port is a vetítőn.

A BX327 249.900 Ft bruttó végfelhasználói áron kerül forgalomba a jövő hónapban.

Kapcsolódó linkek:

Samsung 3D vetítő egy már kapható modellből
Sanyo: 3D ready vetítő rendkívül kis vetítési távolságra
Optoma HD67: már kapható az új HD-ready házi-mozi vetítő
LG termékújdonságok a CES 2010-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .