PlayStation 3: új modellek, szolgáltatások, játékok és 3D

1. Oldal

A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) a GamesCom 2010 kiállítás sajtótájékoztatóján két új PlayStation 3 modellt, új szolgáltatásokat, Move mozgásvezérlős játékokat mutatott be, és persze a 3D lejátszást is.
A Sony standard PlayStation 3 (PS3) játékkonzoljába 2010 októberétől 120 helyett 160 GB-os HDD-t építenek majd, de ára változatlanul 299 euró (kb. 83.000 Ft) marad. Szeptember közepétől pedig 250 GB-os modell helyébe egy 320 GB kapacitású merevlemezzel rendelkező utód lép, amihez Sports Champions játékot és az annak kezeléséhez szükséges „Move” mozgásvezérlőt is mellékelik. Ennek a változatnak az ára 349 euró (kb. 97.000 Ft) lesz.

playstation_move.jpg
A terveknek megfelelően szeptember 15-én 59 euró (kb. 16.500 Ft) áron kerül piacra a „Move” mozgásvezérlő csomag, benne a hozzá szükséges kamerával és egy játékkal. Ez az ár sokkal alacsonyabb, mint a konkurens Xbox 360 konzolhoz szánt Kinect gesztus- és hangérzékelő vezérlőrendszeré, ami hivatalosan november 10-től lesz kapható 149 euróért (kb. 41.500 Ft).

A sajtótájékoztatón közzétett adatok szerint a PS3 Slim bemutatása óta eltelt egy évben 57 százalékkal nőtt a konzol eladása. Eddig több mint 38 millió PS3 kelt el, ebből 16 millió Európában.

A Playstation Network 2010 októberétől teszi elérhetővé a MUBI online filmes portált, amely ingyenes és fizetős filmeket egyaránt kínál majd a független és művészfilmek alkotta választékból.

Természetesen az ősz során új játékok megjelenése is várható, amelyek közül jó néhány már a sztereoszkópikus 3D képmegjelenítést is támogatja.

Kapcsolódó linkek:

PS3: szeptemberben jön a Blu-ray 3D frissítés
Microsoft: jön az Xbox 360 Slim és a Kinect vezérlőrendszer
PlayStation: független és művészfilmek a MUBI-ról
A PS3 nyári firmware-e még nem támogatja a 3D Blu-ray-t
PlayStation: videoletöltés már Európában is
Sony: szeptemberben jön a PlayStation 3 Slim

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .