LG: új élményt ígér a THINQ AI és a 2. generációs α 9 processzor

A CES 2019-en bemutatásra kerülő új LG TV-k az α 9 Gen 2 processzorral és „Deep Learning” technológiával optimalizált akár 8K felbontású képet és hangot ígérnek.


Egy bő hónapja merő túlbuzgóságból rövid időre már megjelent, majd el is tűnt  egy sajtóközlemény az LG 2019-es OLED TV-k 2. generációs α 9 processzoráról. Most viszont már hivatalos a bejelentés, hogy a CES 2019-en „a szórakoztatás élményét új szintre emelő” új LG csúcs TV-k a ThinQ AI-vel (mesterséges intelligenciával), második generációs α (Alpha) 9 Gen 2 intelligens processzorral és mély tanulási algoritmussal kínálnak magasabb szintű „AI képet és hangot”.

Az LG Z9, W9, E9 és C9 szériájú OLED TV-kben alkalmazott α9 Gen 2 a kép- és hangminőséget egy több mint egymillió vizuális adatból álló nagy adatbázisból fejlesztett mély tanulási algoritmussal fokozza, amely felismeri a tartalomforrás minőségét és meghatározza a legjobb módszert az optimális vizuális megjelenítéshez. Az LG 8K felbontású, 223 centis (88 hüvelykes) Z9 OLED TV nagyobb feldolgozási képességekkel, a 8K felskálázásnak és a jobb zajcsökkentésnek köszönhetően biztosít éles, élénk és részletezett 8K képminőséget.

Az α9 Gen 2 processzor működik az LG idei SM99 modellszámú 190 centis (75 hüvelykes) 8K LCD TV-jében is.

Az új processzor az emberi szem különböző megvilágítási körülmények közötti képérzékelését modellezve arra is képes, hogy az árnyalati leképzési görbét a környezeti viszonyoknak megfelelően állítsa be, optimális képernyőfényességet kínálva ezzel. A processzor a TV környezeti fényérzékelőjét használja a megvilágítási szint méréséhez, és automatikusan állítja a fényességet, ahogy szükséges. „Az α9 Gen 2 mesterséges intelligencia képes a HDR tartalmat is tovább finomítani úgy állítva be a fényességet, hogy még a legsötétebb jelenetet is hihetetlenül kontrasztossá, részletességűvé és színmélységűvé alakítja át a legvilágosabb szobában is. A Dolby legújabb a Dolby Vision tartalmakat intelligensen beállító képalkotó innovációját alkalmazva az LG TV-k különböző környezeti fényviszonyok közepette is figyelemreméltó HDR élményt nyújtanak” – áll a megjelent sajtóközleményben.

A hangminőséget egy a kétcsatornás hangot virtuális 5.1 térhangzássá felkeverő intelligens algoritmus teljesít ki. Az α9 Gen 2 a tartalom típusának megfelelően optimalizálja a kimenetet, egyebek mellett tisztábbá téve a beszédhangot a filmekben, drámákban és híradásokban. A felhasználók a hangbeállításokat a szobai körülményeknek megfelelőnek szabályozhatják, vagy hagyhatják, hogy az LG TV elhelyezése alapján intelligensen állítsa be a tökéletes szinteket. Az LG csúcs TV-k továbbra is Dolby Atmos hangzást kínálnak.

Az LG nyílt smart platformja révén a 2019-es TV-k népszerű mesterséges intelligencia szolgáltatások széles köréhez nyújtanak hozzáférést. A 2018-as TV-k ThinQ AI-vel voltak már kaphatóak, és idén is beépített a Google Assistant lehetővé téve a felhasználóknak napi feladataik menedzselését, a válaszkeresést és kompatibilis okos otthoni eszközeik vezérlését.

Az LG 2019-es ThinQ AI TV-k már az Amazon Alexa-t is tudják majd még nagyobb rugalmasságot nyújtva a hangfelismeréses szolgáltatások terén. A Magic Remote távirányítón az Amazon Prime Video gomb megnyomásával a felhasználók hanggal kezelhetik okos otthoni eszközeiket, kérdéseket tehetnek fel, úgynevezett skill-ek (készségek) tízezreihez férhetnek hozzá és akár Alexa rutint is összeállíthatnak ébresztéssel, forgalmi információk megjelenítésével és kedvenc TV-csatornára váltással. A ThinQ AI-val rendelkező 2019-es LG TV-k vizuálisan is gazdag Alexa élményt nyújtanak az Amazon által kínált szolgáltatások és készségek elérése során.

A 2019-es ThinQ AI-TV-k új beszélgetős hangfelismerésével az eddiginél könnyebb a megfelelő válasz kiváltása. A kontextus megértésével a TV-k komplexebb kéréseket tesznek lehetővé, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak nem kell ismétlődő parancsok sorozatát feltenniük a kívánt eredmények eléréséhez. A szolgáltatás több mint 140 országban lesz elérhető a ThinQ AI-vel rendelkező LG TV-kben. Az egyszerűbb beszédhang-felismerés mellett a felhasználók egy intuitív „Home Dashboard” használatával okos otthoni eszközeik széles körét vezérelhetik közvetlenül a TV-ről.

Az LG összes 2019-es ThinQ AI OLED TV-je és bizonyos NanoCell (LCD) TV-i HDMI 2.1 csatlakozással támogatja az akár másodperces 120 képkockás nagy képsebességet (HFR) simább és tisztább mozgásmegjelenítést biztosítva például sportközvetítésekhez és akciófilmekhez. A nagyobb sávszélességű vissza-irányú HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel) támogatással válnak élvezhetővé a legkorszerűbb hangformátumok, a játékosok számára pedig az új TV-k változó vagy adaptív képfrissítéssel (VRR) való kompatibilitása és az automatikus alacsony késleltetési mód (ALLM) biztosítanak kiváló lehetőséget a játék élvezhetőbb képéhez.

Az LG 2019-es OLED és NanoCell (LCD) TV-iről részletesebben külön is beszámolok a következő napokban.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .