LG: ütemterv szerint 2017-re kész a feltekerhető OLED TV

1. Oldal

Az LG hisz az OLED képernyő technológia és kivált annak műanyag hordozón megvalósított „Plasztik OLED” változatának jövőjében, és 2013 – 2017-es ütemterve szerint összehajtható és feltekerhető képernyőket tervez 2017-re.


Az LG Display új, műanyag hordozón megvalósított „Plasztik OLED” (Plastic OLED) display technológiája a jelenlegi képernyőkkel összehasonlítva jóval egyszerűbb felépítésű. Mint az alábbi ábrán látható, a sok rétegből álló LCD-hez képest már a jelenlegi üveghordozós (Glass OLED) felépítése is sokkal egyszerűbb. Amíg viszont az utóbbi törékeny, addig a műanyagfilmre alapuló Plasztik OLED bizonyos mértékben meghajlítható és nem könnyen törik, ráadásul vékonyabb és könnyebb is.

LCD_Glass_OLED_Plastic_OLED.jpg
Az LG Plasztik OLED jövőjére vonatkozó ütemterve – ha minden a terveknek megfelelően halad – érdekes és izgalmas eljövendő éveket ígér. Az LG ívelt OLED TV-i után jelenleg a hajlékony OLED panelek gyártását próbálja felfuttatni viselhető (Wearable) termékekhez. Több viselhető okos készülék tartalmaz már OLED kijelzőt, és úgy tűnik az Apple Watch is ilyet használ. 2015-től az LG már a mobileszközökön kívül táblagépekhez is elkezd hajlítható OLED kijelzőket előállítani.

LG_OLED_ roadmap.jpg
2017-től tervezi az LG az összehajtható és összetekerhető képernyők tömeggyártását, és olyan óriásképernyős TV-t is, amit úgy lehet feltekerni, mint egy vetítővásznat.

Az LG korábban már bemutatott egy hajlítható OLED TV-t a CES 2014-en (lásd az alábbi videót).


Kapcsolódó linkek:

LG: az OLED TV három év múlva már olcsóbb lehet az LCD TV-nél
LG: új sík és hajlított képernyőjű OLED TV-k az IFA-n
LG: rövidesen forgalomba kerülnek az első 4K OLED TV-k
LG: új OLED TV új designnal és webOS platformmal
LG: nagy változást hoznak a hajlékony OLED képernyők (Videóval)
Milyen is az első kapható OLED TV?
LG: hajlítható OLED TV-k jönnek 2015-ben
LG: a 279 centis OLED TV panelek gyártása sem probléma
Hajlítható LG és Samsung TV-k a CES 2014-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .