Hajlítható LG és Samsung TV-k a CES 2014-en

1. Oldal

A CES 2014 kiállításon talán a legnagyobb feltűnést a két dél-koreai TV gyártó hajlítható készülékei keltették, amelyek képernyője távirányítással kapcsolható a sík vagy a hajlított állapot között, és a görbületük mértéke is beállítható.
Új divat a TV-k képernyőjének ívben történő meghajlítása, aminek adott esetben lehet értelme. Innen már csak egy lépés az olyan TV-k gyártása, amelyek képernyője lehet akár sík vagy tetszőlegesen görbült, ahogy azt a néző kívánja. Az előzetes híresztelések részben igaznak bizonyultak, mert a két dél-koreai elektronikai óriásvállalt egy-egy hajlítható TV-t is demonstrált a CES 2014 kiállításon, bár a Samsung „görbíthető és kiegyenesíthető” TV-je LCD, míg az LG „flexbilis” készüléke OLED technológiával készül.

LG_hajlithato_OLED TV.jpg
A kettő közül talán az LG 195 centis (77 inch) képátlójú világelső flexibilis OLED TV-je az érdekesebb, mert az amúgy is igen vékony OLED képernyő esetében tényleg adja magát, hogy annak hajlási görbületét akár a nézési távolságnak vagy a néző ízlésének megfelelően lehessen beállítani. Márpedig pont erre ad lehetőséget a készülékhez mellékelt távirányító. A cég mindenkit igyekszik megnyugtatni, a hajlítgatással nem romlik a készülék megbízhatósága és tartóssága, amit a több tízezer órányi tesztelés garantál, sőt hajlíthatósággal a 4K Ultra HD felbontású kép minősége sem változik.

Samsung_216centis_hajlithato_UHD_TV.jpg
A Samsung 216 centis (85 inch) U9B típusjelű LED/LCD Ultra HD TV is táv-vezérelhető, hogy görbült vagy akár teljesen sík legyen. A világ jelenlegi legnagyobb hajlítható tévéjének képernyője azonban sokkal vaskosabb. A készüléket a gyártó többi idei 4K UHD TV-jével azonos műszaki tudással, a kiállításon tapasztalt hatalmas érdeklődés hatására árulni is fogják az év második felében, feltehetően igen borsos áron.

Kapcsolódó linkek:

Samsung CES 2014: új 4K UHD TV-k hajlított képernyővel is
LG: 12 új 4K Ultra HD TV a CES 2014 kiállításon
LG: új 4K Ultra HD OLED TV-k a CES 2014-en
Hajlékony OLED TV-k mutatkoznak be a CES 2014-en?
Mi értelme az ívben hajlított képernyőjű TV-knek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .