Marantz SR6004: az új felső-középkategóriás AV vevőerősítő

1. Oldal

Az SR6004 a gyártótól megszokott kiemelkedő minőséget, teljesítményt, és a kategóriának megfelelő szolgáltatásokat nyújtja, s egy a hordozható zenetároló eszközök vezeték-nélküli csatlakoztatására szolgáló külső Bluetooth vevőt is adnak hozzá.
A Marantz SR6004 hét végfoka csatornánként 110W (RMS, 8Ω, 20Hz – 20kHz, 0,08% THD) teljesítmény leadására képes, és a hátlapján kilenc pár hangsugárzó csatlakozót találunk, amikhez átkábelezés nélkül front magassági hangsugárzók is köthetőek. Az erősítő korszerű 32-bites nagypontosságú audio feldolgozó processzora ugyanis az összes hangformátum, köztük természetesen a Dolby TrueHD és DTS HD bitfolyamainak dekódolásán kívül az új Dolby Pro Logic IIz magassági dimenziót nyújtó hangdekódoló technológiát is tudja.

Marantz_SR6004.jpg
Az SR6004-ben működik az Audyssey Dynamic EQ és Dynamic Volume hangzásjavító illetve hangerő-kiegyenlítő technológia, valamint a MultEQ Auto Calibration mérőmikrofonos beállítás.

Az új modell 10-bites videoprocesszora az összes bejövő analóg videojelet képes váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakítást és felskálázást követően 1080p digitális videojellé konvertálni a HDMI kimenetekre. Ez utóbbiból ugyanis kettő is van a négy 1.3a verziójú HDMI bemenet mellett.

Marantz_SR6004_csatik.jpg
Az SR6004 hátlapján más csatlakozók mellett a rendszerbe integrálást szolgáló RS232C soros port és egy 12V-os indítójel kimenet is található. Az előlapon lévő USB bemenet iPod/iPhone kompatibilis, digitálisan fogadja az utóbbi eszközök hangjelét, és persze vezérelni is képes azokat miközben a grafikus kezelőfelületen megjelennek a zeneszámokkal kapcsolatos információk. Az USB bemenet az MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását is támogatja, az M-DAX elnevezésű eljárás pedig ezeknek a tömörített hangfájloknak a megszólalását javítja fel.

Marantz_RX101.jpg
Az erősítőhöz mellékelnek egy RX101 típusszámú vevőeszközt, amit az erősítő M-XPort (Marantz eXPansion port) csatlakozójához lehet kötni. Ez az eszköz a Bluetooth-os készülékek (PDA, mobiltelefon, PC, stb.) audiojelét veszi és továbbítja az erősítőbe. Az RX101 bárhová elhelyezhető a szobában a Bluetooth jelek megfelelő vételéhez, és mivel infra érzékelőként is funkcionál, ezért a szekrénybe zárt erősítő is vezérelhető a távirányítót az RX101 vevőre irányozva.

Az SR6004 szeptember közepétől lesz kapható Európában 999 euro (kb. 268.000 Ft) áron, de a hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni semmit.

Kapcsolódó linkek:

Marantz UD9004: a Blu-ray és SACD lejátszó monstrum
Marantz NR1501: a csupán 9cm magas AV vevőerősítő
Dolby: magassági dimenzió a Pro Logic IIz-vel
Marantz BD7003: a gyártó második Blu-ray lejátszója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .