Sony: szeptemberben jön a PlayStation 3 Slim

1. Oldal

A Sony játékkonzoljának régóta várt új változata a PS3 Slim a PS3-nál körülbelül harmadával kisebb, könnyebb és kevesebb teljesítményt fogyaszt, de az eredetivel szemben nem telepíthető rá más operációs rendszer.
PS3_slim_vs_PS3.jpgA világon mindenütt szeptember elejétől kapható a 120 GB-os merevlemezzel rendelkező Sony PlayStation 3 Slim (PS3 Slim) Európában 300 euro (kb. Ft) áron. Az új, természetesen továbbra is Blu-ray meghajtós konzol pontosan 32 százalékkal kisebb és 36 százalékkal könnyebb, mint az eredeti változat, a teljesítményigénye pedig 34 százalékkal alacsonyabb, ami jelentősen csökkentheti a hűtés keltette zajt.

PS3_slim.jpg
Az új változat első ránézésre alapvetően nem tér el az eredetitől – ugyanolyan ívelt vonalú -, de a felület textúrája nem fényes. A konzolhoz a gyártó egy opcionális állványt is kínál majd, amivel az függőleges helyzetbe állítható.

A PS3 Slim HDMI kimenetén keresztül végre kinyerhető a Blu-ray lemezek Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangsávjainak bitfolyama, és újdonság az is, hogy a Sony asztali készülékeihez hasonlóan az új konzol mint Blu-ray lejátszó vezérelhető lesz a BRAVIA Link elnevezésű HDMI CEC rendszeren keresztül, például a hozzá csatlakoztatott Sony LCD TV távirányítójával.

PS3_slim_csatik.jpg
A Sony szerint „a PS3 rendszer belső felépítését a félvezetőktől és a tápegységen át a hűtési rendszerig teljesen újratervezték egy sokkal karcsúbb és könnyebb testet érve el.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy konzol merevlemeze továbbra is olyan könnyen hozzáférhető-e, mint az eredeti modellé volt, de azt már megerősítette a Sony, hogy PS3 Slim-re nem lehet majd más operációs rendszert installálni.

Az is csak később derül ki, hogy az új, némileg olcsóbb modell kínál-e jobb audiovizuális teljesítményt Blu-ray Disc lejátszása során. Az eredetinek, amiből ez idáig közel 24 millió darabot értékesítettek, voltak hiányosságai e tekintetben.

Az új konzollal egyidejűleg megjelenő új, 3.0-ás verziójú rendszerszoftver elsősorban a kezelőfelületet érintő új funkciókat tartalmaz.

Kapcsolódó linkek:

Blu-ray/videojáték lemezeket jelentet meg a Sony a PS3-hoz
PlayStation Home: virtuális világ PS3 felhasználóknak
PlayStation: videoletöltés egyelőre csak az USA-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .