Marantz UD9004: rövidesen bemutatják a Blu-ray/SACD lejátszót

1. Oldal

A Marantz a müncheni High-End Show kiállításon bemutatja be univerzális CD, SACD, DVD és Blu-ray Disc lejátszóját, mely egyelőre csak prototípus lesz és nagyon kevés technikai részlet tudható róla.
Az ugyanazon cégcsoporthoz (D&M Holdings ) tatozó Marantz és Denon is fejleszti tehát saját high-end kategóriás univerzális Blu-ray lejátszóját. Az utóbbi DVD-A1UD típusjelű csúcslejátszójának piaci megjelenését immár másodszor halasztják el, legújabban idén októberre.

Marantz_sa-7s1.jpg
A Marantz UD9004 univerzális lejátszó elsősorban a tökéletes hangvisszaadásra koncentrál majd. A gyártó REFERENCE sorozatába tartozó SA-7S1 CD/SACD lejátszó (ez látható a fenti képen) alapjaira épül majd az új készülék, és ahhoz hasonlóan tartalmazza majd a HDAM (Hyper Dynamic Amp Module) technológiáját, mely a lehető legjobb minőségű analóg jel előállítását szolgálja.

Ami a videojel visszaadást illeti, az új készülék természetesen képes lesz a 36-bites Deep Color jelek kezelésére, 10-bites Silicon Optix Realta videojel feldolgozó chipkészlet gondoskodik többek között a váltott-soros szabvány videó forrásjelek akár nagyfelbontású progresszív képfrissítésű jellé konvertálásáról. A video D/A átalakító 297MHz/14 bites, és két Sharc DSP végzi majd a HD hangformátumok dekódolását. A Marantz UD9004 univerzális lejátszónak lesz SD kártyaolvasója, RS232C interfésze, és Ethernet hálózati csatlakozója is, ami minden bizonnyal a BD-Live funkciót is szolgálja.

Kapcsolódó linkek:

Denon DVD-A1UD: a világ első univerzális Blu-ray lejátszója
Marantz BD7003: a gyártó második Blu-ray lejátszója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .