Matter Casting: jön az új Panasonic Fire TV-kre is

Az Apple AirPlay és a Google Chromecast alternatívája lehet az Amazon által támogatott Matter Casting tartalomtovábbítási protokoll.


A nyílt technológiai szabványok használatát támogató Amazon a CES 2024 alkalmával jelentette be a Matter okosotthon szabvány részét képző Matter Casting támogatását. Az Apple AirPlay és a Google Chromecast vezeték-nélküli tartalomtovábbítási protokollokhoz hasonló Matter Casting csak opcionális eleme a szabványnak, vagyis támogatása nem kötelező, így annak térnyerése nem lesz könnyű a sokkal régebb óta és jobban bejáratott versenytársai bal szemben.

Matter Casting Panasonic Fire TV-vel

A Matter Casting arra teremt lehetőséget, hogy a közvetlenül támogatott iOS és Android streaming alkalmazásokból tartalmakat lehessen átküldeni a Fire TV és az Echo Show 15 okos display eszközökre. Jelenleg a felhasználók tehát már elkezdhetnek egy filmet nézni vagy kedvenc műsoruk után böngészni telefonjuk Prime Video felületén, és a funkciót aktiváló ikonra kattintva átküldhetik azt a kompatibilis Echo Show 15-re, majd rövidesen Fire TV eszközükre vagy TV-jükre.

A bejelentés szerint: „Az elkövetkező hónapokban megérkezik kompatibilis Fire TV eszközökre is, köztük a Panasonic beépített Fire TV-vel rendelkező okos TV-ire is. Együtt dolgozunk azon, hogy később az év során a Plex, a Pluto TV, a Sling TV, a STARZ és a ZDF is kiegészüljön a Matter Casting támogatással.”

Ismeretes, hogy a jövőben egyre több Panasonic készülékben lesz Fire TV, ami már idén beépül a márka Z95A és Z93 csúcs OLED TV-ibe. Ennek eredményeként az idei Panasonic OLED TV-kent már támogatott lesz az AirPlay 2 és a Matter Casting is, ami jelentős előrelépés ahhoz képest, hogy eddig még egyetlen ilyen protokollt sem támogattak a márka MyHomeScreen operációs rendszerű TV-i.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .