Microsoft: Blu-ray támogatás talán az Xbox 360-hoz is

1. Oldal

A Financial Times múlt heti híre szerint a Microsoft és a Sony illetékesei állítólag már tárgyalnak, melynek eredményeként Blu-ray Disc lejátszásra is alkalmassá válhatna az Xbox 360 játékkonzol.

Stan Glasgow a Sony Electronics U.S. elnöke fedte fel a megbeszélések tényét egy hete egy San Franciscóban lezajlott médiavacsorán az eseményről beszámoló Financial Times szerint. Glasgow az újság szerint azt is elmondta, hogy cége tárgyal a Blu-ray alkalmazásáról az Apple-el is.

Xbox 360_Blu-ray.jpg
A Microsoft Xbox 360 játékkonzolja nagyfelbontású lemezlejátszást biztosító technológia nélkül maradt miután az eddigi külső meghajtóként kapható HD DVD-t annak fejlesztője a Toshiba nem gyártja és fejleszti tovább. Napokkal a Toshiba hivatalos bejelentését követően a Microsoft is közölte nem folytatja tovább külső HD DVD meghajtó forgalmazását.

A HD DVD kimúlásával a Microsoft zavarba került. A versenytárs Sony PlayStation 3 konzolja beépített Blu-ray lejátszóval rendelkezik, s mivel a HD DVD nincs többé, a Microsoft-nak valamilyen más alternatív nagyfelbontású formátumot kell találnia az Xbox 360-hoz.

A cég elmozdulhat a Blu-ray irányába, de vissza is utasíthatja riválisa technológiáját és helyette az Xbox Live nagyfelbontású filmek letöltésére is alkalmas internetes szolgáltatása kínálatára koncentrálhat. Jelenleg a szolgáltatás korlátozott választékban kínál HD tévésorozatokat és filmeket a 10 millió regisztrált játékkonzol tulajdonosnak. A cég szerint a HD DVD kiesése nem sújtja az Xbox 360 eladásokat, mivel azt elsősorban a kapható játékok határozzák meg és nem a vele lejátszható filmek.

A Microsoft vezérigazgatója Steve Ballmer ugyanakkor elismerte, hogy keresik a módot, miként támogathatnák a Blu-ray formátumot. Kerülve az Xbox 360 említését Ballmer bevallotta a Microsoft kész továbblépni a HD DVD elvesztését követően. „A Windowsban például már dolgozunk, eszköz driver támogatáson a Blu-ray meghajtókhoz és hasonlókhoz, és azt hiszem, a világ megy tovább” mondta Ballmer a Mix08 konferencián. „A Toshiba továbblépett. Mi továbbléptünk, és támogatni fogjuk a Blu-ray-t, ahogy értelme van.”

Kapcsolódó linkek:

Toshiba hivatalos bejelentés: a cég felhagy a HD DVD üzlettel
Microsoft: december 11-én indul az internetes videopiac Európában is
Microsoft: Xbox 360 nagyobb HDD-vel és HDMI-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .