Pioneer: továbbra is a legjobb plazma TV-k gyártása a cél

1. Oldal

A Pioneer plazmapanel gyártásból történő jövőbeli kiszállása kapcsán a cég vezetői igyekeznek eloszlatni a félreértéseket, megválaszolni a felmerülő kérdéseket, és világossá tenni a célokat.


A Pioneer várhatóan egy év múlva saját üzemeiben beszünteti a plazmaképernyő panelek (PDP) gyártását. S bár az ezt bejelentő hivatalos sajtóközlemény igyekszik tisztázni a döntés okait, de számos kérdést nyitva hagy, s a hír kapcsán sok találgatás és félreértés látott napvilágot a nemzetközi szaksajtóban. Ezért a cég vezetői közül ketten is megnyilatkoztak, hogy tisztázzák mindenekelőtt a sokak által napjaink legjobb TV-inek tekintett KURO készülékek jövőbeli sorsát.

Russ Johnston a Pioneer terméktervezésért és marketingért felelős ügyvezető alelnöke a Sound & Vision online magazinnak adott interjúban erősítette meg, hogy cége továbbra is a legjobb plazma TV-ket akarja kínálni a piacon. A vezető a PDP gyártás leállítását és külső forrásból való beszerzését azzal indokolta, hogy miután nem olcsóbb, hanem jobb plazma TV-ket akartak előállítani, ezért a márkát a prémium termékek körébe pozicionálták, s így tudják jelentősen csökkenteni fix költségeiket. Megerősítette továbbá, hogy a Panasonic márkáról ismert Matsushita lehet a plazmapanelek jövőbeli szállítója.

Az esetleges Matsushita-val történő technológia-megosztásról, s arról, hogy ez azt jelenti-e, hogy a Matsushita a KURO panelekkel azonosat fog-e előállítani Johnston a következőket mondta: „Az első számú cél, hogy megbizonyosodjunk, meg tudjuk tartani a különbözőséget, és különösen a KURO különbségét a piacon.” A plazmapanel mellett kulcs komponens a videoáramkör és a jelfeldolgozó processzor, valamint a színszűrő továbbra is kizárólagosan a Pioneer-tól származnak majd. Bár még nincs döntés, de nyilvánvaló, hogy a leendő panelbeszállító teljesíteni fogja a Pioneer specifikációs követelményeit és hozzájut majd a cég ipari titkaihoz. „Elég messze jutottunk a tárgyalásokban a Matsushita-val, hogy biztosak legyünk benne ők lesznek a külső modul (plazmapanel) beszállítók a 2009-ben.”

Pioneer_KURO.jpg
Johnston megerősítette, hogy a Pioneer elsődleges célja, hogy a KURO TV-k két év múlva is a legjobbak maradjanak, annak ellenére, hogy a panelek a Matsushita-tól származnak majd, mely tudhat majd valamit a kulcselemek egyikéről, a panelről, de a többiekről nem.

Az alelnök az interjúban beszélt az LCD és plazma TV-k piaci helyéről, és sejtetni engedte, hogy a Pioneer beszáll a vetítők piacára.

Juergen Timm a Pioneer Germany termékmenedzsere a félreértések elkerülése érdekében közleményt tett közzé, mely az alábbi üzleti stratégiával kapcsolatos részleteket tartalmazza.

A cég változatlanul folytatja a plazma TV üzletet. A következő 9. generációs KURO síkpaneles TV-k az április 1-el kezdődő 2008/2009-es költségvetési évben teljes egészében – tehát a plazma panelt is – a Pioneer üzemeiben készül majd. Csak az azt követő gazdasági évtől kezdve fejeződik be a házon belüli PDP gyártás, és térnek át a külső beszállítótól származó panelekkel történő összeszerelésre. A beszállító partnerrel együttműködésben történő jövőbeni gyártásra azután kerül sor, hogy a Pioneer-tól származó szabadalmaztatott technológia segítségével a panel megfelel a szigorú követelményeknek. A tárgyalások a partnerrel jelenleg is zajlanak.

A plazma TV kínálat kisebb képátlóban LCD TV-el egészül ki, valamint magas minőségű frontvetítőkkel a házi-mozi termékválaszték bővítésére.

A Pioneer tovább folytatja a KURO technológiát és kampányt.

A Pioneer által létrehozott kvalifikált szakkereskedések Prémium koncepciója továbbra is fennmarad, és a jövőben még fontosabb szerepet játszik majd a termékek értékesítésénél.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: hivatalos a cég képernyőüzleti tevékenységének átstrukturálása
Felhagy a plazmapanelek gyártásával a Pioneer?
Pioneer: jövőre már csak 127 centis és nagyobb plazma panelek gyártásban
CES 2008: Pioneer KURO koncepciópanelek
A Pioneer és a Sharp összefog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .