Microsoft: Xbox 360 nagyobb HDD-vel és HDMI-vel (Frissítve)

1. Oldal

Április 29-től az Észak-Amerikában már kapható lesz a Microsoft Xbox 360 új változata, mely HDMI nagyfelbontású videokimenettel és 120GB-os merevlemezzel igyekszik erősíteni a játékkonzol digitális médiaközpont szerepét.


Az USA-ban és Kanadában egy hónap múlva megjelenő, 120GB-os merevlemezzel és HDMI csatlakozóval rendelkező Microsoft Xbox 360 Elite 480 USD-be (kb. 90.000 Ft) kerül majd. A csomagban sok más mellett egy HDMI-HDMI kábel is megtalálható.

Xbox_360_Elite_500px.JPG
A jelenleg 399 USD-ért (kb. 75.000 Ft) kapható Xbox 360-nál hatszor nagyobb kapacitású merevlemez nyilvánvaló célja az, hogy a konzol használói minél több, akár nagyfelbontású filmet és TV műsort tölthessenek le a cég Xbox LIVE internetes szolgáltatásáról. A HDMI csatlakozó pedig ma már nélkülözhetetlen, ha napjaink nagyfelbontású plazma illetve LCD TV készülékeivel, hátulról-vetítős TV-ivel vagy vetítőivel akarjuk a képet előállítani.

Frissítés:
A legfrissebb információk szerint az Xbox 360 Elite HDMI csatlakozója 1.2-es verziójú lesz csupán, mivel a konzol koncepcióját az 1.3-as specifikáció megjelenése előtt kezdték el kidolgozni. A Microsoft az „Elite” változattal csak a videokimenetre koncentrált, ezért sem az új sokcsatornás hangformátumok, mint a Dolby TrueHD bitfolyamát, sem sokcsatornás PCM digitális jelet nem ad ki HDMI kimenetén. Csupán sztereó PCM audió elérhető, amit már a jelenlegi Xbox 360 is támogat. A PCM sokcsatornás hangot azért adták fel, mert akkor a konzol hardverét még inkább át kellett volna tervezni. Egy jelenleg már elérhető frissítés nyomán az Xbox 360 már amúgy is képes a korábbi 640 Kbit/sec.-os Dolby Digital jel helyett 1,5 Mbit/sec.-os DTS sokcsatornás bitfolyamot előállítani a sokcsatornás hangokból.


Az Xbox 360 Elite továbbra sem tartalmaz HD DVD lejátszásra alkalmas lemezmeghajtót, ahhoz továbbra is külön opcionális HD DVD meghajtót kell vásárolni. Az új konzol piaci megjelenésével egy időben egy 120GB-os külső HDD is forgalomba kerül a meglévő Xbox 360 rendszerekhez 180 USD-ér (kb. 34.000 Ft).

A Nintendo Wii, a Sony PlayStation 3 (PS3) és az Xbox 360 játékkonzolok között zajló háborúban az utóbbi több mint egy év előnnyel indult. A PS3 és az Xbox 360 között a digitális otthoni szórakoztatás frontján is zajlik a csata – mely kihatással van a Blu-ray és a HD DVD optikai lemezformátumok közötti versengésre is.

A Sony PS3 tartalmazza a Blu-ray lejátszót is, a Microsoft Xbox 360 viszont csak opcionális egységgel teszi lehetővé a konkurens HD DVD lemezek lejátszását. Ugyanakkor az utóbbit nem titkoltan egyfajta IPTV (internet protokoll TV) set-top box-nak is szánják.

Kapcsolódó linkek:

Sony: holnaptól már nálunk is kapható a PlayStation 3
A formátumháborús „helyzet egyre fokozódik”
Az európai PlayStation 3 kevesebb régi játékot tud majd lejátszani
Bill Gates szerint öt éven belül az internet forradalmasítja a TV-t
Sony PS3: március 23-tól Európában is
A formátumháborúnak még nincs vége (Kommentár)
A PlayStation 3 és az Xbox 360 HD-DVD egység nagyhete (Kommentár)
Microsoft: indul a HDTV és HD filmletöltés az Xbox 360 tulajdonosok számára
Microsoft Xbox 360: 1080p lejátszás az új rendszerfrissítéssel
Versenyben a HD lejátszás alkalmas PlayStation 3 és Xbox 360 játékkonzolok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .