Microsoft Miracast adapter lehet a Chromecast riválisa (Frissítve)

1. Oldal

Vagy legalábbis az igen sikeres Google Chromecast versenytársa szeretne lenni a Microsoft „Wireless Display Adapter”, ami valójában nem több, mint egy Miracast alapú képernyőtükröző eszköz 60 dollárért.
Frissítés:

A korábbi hírekben szereplő eszköz a „Wireless Display Adapter” elnevezést kapta, és alapvetően arra használható, hogy fényképeket, videókat és alkalmazásokat lehessen átküldeni egy TV-re vagy vetítőre okostelefonról, táblagépről vagy PC-ről.

Microsoft_Miracast_adapter.jpg
A Microsoft ehhez a Miracast technológiát használja, ami azt jelenti, hogy az alábbiakban említett Windows és Android operációs rendszereket futtató készülékekkel működik együtt az adapter. A Miracast úgy működik, hogy minden a mobilkészülék képernyőjén lévő videót adatfolyammá alakít, amit aztán továbbít a képmegjelenítőre. A Chromecast és az Apple TV Airplay egy kicsit másként működnek. Ezek a mobileszköztől kapott parancs alapján, azt kihagyva közvetlen internetes kapcsolaton át fogadják például a Netflix adatfolyamot.

A Miracast hátránya, hogy a továbbított videót gyakran zavarják a közelben lévő más jelek, és a videó lejátszása nagy terhelést jelent a telefon akkumulátora számára. Az előnye az, hogy a kis TV adapter bárhol használható, mert az saját WiFi Direct kapcsolattal működik.

A Microsoft adapterét a képmegjelenítő HDMI bemenetéhez kell csatlakoztatni és egy USB portról kap táplálást. Ha létrejött a kapcsolat, egy kis ikon jelenik meg a telefonon vagy táblagépen, hogy átküldhessük annak képét a nagy képernyőre.

Az adapter 60 dollárba (kb. 14.600 Ft) kerül, ami kicsit sok, mert ez alapvetően csak egy Miracast vevő, ami jóval olcsóbban is megvehető Microsoft logó nélkül.


2014. augusztus 24.:

Megirigyelve a Google Chromecast sikerét sokan gyártanak ahhoz hasonló funkciójú úgynevezett „Miracast Dongle”, azaz Wi-Fi Miracast minősítésnek megfelelő képernyő megosztó adaptert (idehaza például az ASUS kínál ilyen eszközt).

Most nyilvánosságra került információk szerint a Microsoft is igyekszik mihamarabb megjelenni a piacon egy ilyen eszközzel, amit az FCC-nél már engedélyeztetett is. A Google Chromecast-hoz hasonlóan WiFi kapcsolattal, HDMI és USB csatlakozással rendelkezik a HD-10 kódjelű eszköz is, amiről a WiFi Alliance weboldalán található dokumentumból tudható, hogy mint „Miracast Dongle” egy médiaadapter.

A Miracast, mint vezeték-nélküli képernyőmegosztó technológia része a Windows 8.1, Windows RT és legújabban a Windows Phone 8.1 operációs rendszereknek, de a 4.2 vagy későbbi Android verziókban is működik.

Az adapter valószínűleg képes lesz a fenti operációs rendszereket futtató mobiltelefonok, táblagépek és laptopok képernyőjének tükrözésére egy TV-n vagy más képmegjelenítőn. A Microsoft szeptember 4-én mutatja be új Windows telefonjait, és minden bizonnyal akkor több tudható meg a rejtélyes média adapterről is.

HTMLON
HTMLOFF

Kapcsolódó linkek:

Google Chromecast: online tartalmak TV-re egy kis eszközzel
Wi-Fi Miracast: az első minősített eszközök köztük az Intel WiDi
Wi-Fi Miracast: multimédia megosztó készülékek új minősítése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .